O&I dag | 3 oktober 2024

Donderdagmiddag 3 oktober 2024 is het zover, O&I dag 2024! Deze dag staat in het teken van Ontmoeten en Inspireren en is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij wijksamenwerking in onze regio Eemland. 

Tijdens de O&I dag krijg je inzicht in wat er speelt in onze wijken en regio. Daarnaast leert Genieke Hertoghs je o.a. effectieve gesprekstechnieken waarmee je elkaar echt bereikt en samen verder komt in het veranderend zorglandschap.

Je kunt deze middag twee sessies naar keuze bijwonen, waarin diverse projecten, initiatieven en actuele onderwerpen in de wijken aan bod komen. Er is ook volop gelegenheid om bij te praten en te netwerken onder het genot van maaltijdvullende hapjes. Je zult zeker vol inspiratie en nieuwe ideeën naar huis gaan! 

Meer weten? Scroll verder voor het volledige programma.
Aanmelden kan via onderstaande button. 

Aanmelden

O&Idag 2024 vindt dit jaar plaats in vergader- en congrescentrum De Schakel.
Oranjelaan 10, 3862 CX, Nijkerk

Vragen?  

Meer info & workshops O&Idag 2024

  • 14.15 - 14.35 uur - Ontvangst & aanmelden
    14.45 - 15.00 uur  - Plenaire opening O&Idag
    15.00 - 16.00 uur  - Spreker Genieke Hertoghs
    16.15 - 17.00 uur - Sessie ronde 1 
    17.00 - 17.50 uur - Netwerken &  maaltijdvullende hapjes
    18.00 - 18.45 uur - Sessie ronde 2
    18.45 - 19.30 uur - Netwerkborrel

  • Veranderen? Bereik elkaar écht (in het onbewuste brein)
    In de eerste lijn verandert veel. De ambitie is niet mals en vraagt om verandering en… intensieve samenwerking. Hoe communiceer je effectief als de belangen groot zijn en hoe bereik je samen méér? Genieke Hertoghs neemt je mee in hoe je elkaar écht bereikt in het onbewuste brein. Hoe creëer je daar een stevige verbinding en hoe haal je het beste uit de verschillende (gepolariseerde) standpunten?

    Genieke Hertoghs is founding mother van het gedachtegoed Subconscious Impact. Een gedachtegoed dat bestaat uit een grondhouding én een set concrete gesprekstechnieken die landen in het onbewuste brein. Die daar zorgen voor verbinding, veiligheid en gelijkwaardige verbinding.

  • Samenwerking, voor de een van zelfsprekend, voor de ander een ver-van-mijn-bedshow. Hoe zorg je voor je eigen belangen en die van een ander, als je steeds vaker moet gaan samenwerken in complexe casussen? Wat kun je gebruiken van wat er regionaal is ontwikkeld? En wat kan ik morgen zélf doen om bij te dragen aan soepele samenwerking? In deze workshop geven we je tools die je de volgende dag gelijk kunt toepassen in de praktijk! 

  • Steeds meer zorgverleners in de wijk gaan het NIS (netwerkinformatiesysteem) gebruiken om effectief informatie te delen over ouderen die ook in zorg zijn bij andere zorgverleners. In deze workshop delen we de mogelijkheden die je hebt in het NIS en hoe je deze handig in kunt zetten.

  • In deze sessie stellen we je op de hoogte van regionale doelstellingen en de ontwikkelingen binnen verschillende gemeenten en wijksamenwerkingsverbanden omtrent: 

    • Welzijn op Recept
    • Valpreventie
    • Ketenaanpak overgewicht volwassenen
    • Kansrijke Start 
    • Kind naar Gezond Gewicht

    Hoe gaan we bijvoorbeeld om met regionaal uniforme afspraken over tarieven en aanbod in het sociaal domein? We vertellen je er hier meer over! 

  • We komen het in alle wijken en praktijken tegen: psychische kwetsbaarheid bij de cliënt/patiënt/inwoner. Wat kun je hier als (zorg)professional nou mee? We nemen je tijdens deze sessie o.a. mee in hoe een herstelnetwerk werkt én hoe een deelnemer dit ervaart. Wat levert het op? We vertellen je er graag meer over.

  • In deze inspiratiesessie geven we je via verschillende korte pitches meer inzicht in diverse projecten/initiatieven in de wijk op het gebied van fysieke gezondheid, mentale gezondheid en leefstijl. Denk hierbij aan Oogzorg (Barneveld) en Burn-out en Stress (Amersfoort-Zuid).

    Van aanpak tot ervaringen, leerpunten én behaalde resultaten. Na deze sessie heb je een goed gevulde rugzak met ideeën en ervaringen waarmee je mogelijk ook zelf aan de slag kunt in je wijk. 

  • Tijdens deze workshop maken we je bewust van de meerwaarde van goed georganiseerde longzorg in de wijk. Wat betekent dat voor patiënt en zorgverlener? Hoe zou je de longzorg goed kunnen organiseren op wijkniveau? Tot slot: hoe kan het regionale project 'Longzorg in de Wijk' je daarbij ondersteunen? We delen hierbij het voorbeeld uit SSKK. 

  • Mijzo heeft het programma Langer Actief Thuis ontwikkeld, gebaseerd op de principes van reablement. Dit programma is erop gericht ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning te laten functioneren. We maken kennis met het programma en gaan met elkaar in gesprek over onze eigen lokale initiatieven en jouw rol in de wijk op dit gebied.

  • Parkeren kan in parkeergarage Oosterpoort onder de Jumbo. Vanaf daar loop je zo naar de Schakel (zie stippellijn).

    Zie onderstaande afbeelding voor de route. Vanaf de groene pijl kom je aanrijden vanaf de A28, afrit 9: Nijkerk.