COPD

Huisartsen Eemland faciliteert transmuraal georganiseerde ketenzorg voor patiënten met COPD. Het is er op gericht dat patiënten nu en in de toekomst zo goed mogelijk kunnen leven met COPD. Voor het leveren van ketenzorg COPD sluiten we een contract met de zorgverzekeraars en met de zorgverleners die (onderdelen van) de zorg uit deze keten leveren.

Wat doet HE voor huisartsenpraktijken?

Wij begeleiden praktijken bij het organiseren en bewaken van de kwaliteit van de COPD-zorg door:

  • ondersteuning in de uitvoering van de COPD-zorg middels coaching on the job en consultatie. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid voor ondersteuning bij spirometrie in de praktijk.
  • scholing aan te bieden zoals bijvoorbeeld CASPIR, scholing over spirometrie en inspiratiebijeenkomsten waar kennis en expertise wordt gedeeld.
  • mogelijkheid tot inzicht in de registratie van de procesindicatoren middels Portavita.
  • het maken van regionale werkafspraken.
  • het delen van actuele nieuwsitems.

Actuele nieuwsberichten 

Emmelien ten Hoor gestart als kaderhuisarts i.o. astma/COPD

Als kaderhuisarts ondersteunt zij het zorgprogramma met kennis, draagt ze bij aan kwaliteitsverbetering, helpt ze bij bijscholen en ondersteunt ze bij regionale projecten en regionale samenwerking op het gebied van longzorg.
Lees verder

Gebruik voorzetkamer maximaal 1 jaar

Veel patiënten denken er niet aan om hun voorzetkamer op tijd te vervangen. Iedere zorgverzekeraar vergoedt minimaal één voorzetkamer per kalenderjaar.
Lees verder 

Long Alliantie Nederland start project Bewegen & Longziekten

Het doel van dit project is om meer mensen met een longziekte meer te laten bewegen.

Lees verder

Nieuw longformularium

Er is door de werkgroep regionaal longformularium hard gewerkt om de laatste stappen te zetten in de ontwikkeling van een nieuw longformularium.

Lees verder

Naar het nieuwsoverzicht