Thuismonitoring bloeddrukmeting

Thuismonitoring voor bloeddrukmetingen heeft voordelen voor de patiënt én de praktijk. Huisartsen Eemland helpt je om dit voor jouw praktijk op te zetten. 

Voordelen van thuismetingen

Thuismetingen zijn betrouwbaarder dan metingen in de praktijk. De patiënt hoeft bovendien minder vaak naar de praktijk te komen voor controle. Het verhoogt dus de zelfredzaamheid van patiënten op het gebied van hart- en vaatziekten. En in de praktijk ontstaat hiermee ruimte voor ander zorgaanbod. 

Hoe het werkt

Tijdens het consult bespreek je de mogelijkheid om thuis de bloeddrukmeting te doen. Je leent een bloeddrukmeter uit, of de patiënt schaft er zelf één aan. Via Uw Zorg Online geeft de patiënt de meetwaarden door.

Gebruikt je praktijk regionaal HIS Promedico dan worden de waarden automatisch in het HIS verwerkt. Heeft jouw praktijk dit niet, dan kun je gebruik maken van het dagboek bloeddruk meten van thuisarts.nl (op papier). Dit is ook een goed alternatief voor patiënten die niet digitaal vaardig zijn.

Stroomschema thuismonitoring bloeddrukmeting

Instructiematerialen

Er zijn, zowel voor de huisarts als voor de patiënt, materialen beschikbaar met instructie en uitleg over het thuis monitoren van de bloeddruk. 

Naar de instructiematerialen