Thuismonitoring bloeddrukmeting

Thuismonitoring voor bloeddrukmetingen heeft voordelen voor de patiënt én de praktijk. Huisartsen Eemland helpt je om dit voor jouw praktijk op te zetten. 

Voordelen van thuismetingen

Thuismetingen zijn betrouwbaarder dan metingen in de praktijk. De patiënt hoeft bovendien minder vaak naar de praktijk te komen voor controle. Het verhoogt dus de zelfredzaamheid van patiënten op het gebied van hart- en vaatziekten. En in de praktijk ontstaat hiermee ruimte voor ander zorgaanbod. 

Hoe het werkt

Tijdens het consult bespreek je de mogelijkheid om thuis de bloeddrukmeting te doen. Je leent een bloeddrukmeter uit, of de patiënt schaft er zelf één aan. Via Uw Zorg Online geeft de patiënt de meetwaarden door.

Gebruikt je praktijk regionaal HIS Promedico dan worden de waarden automatisch in het HIS verwerkt. Heeft jouw praktijk dit niet, dan kun je gebruik maken van het dagboek bloeddruk meten van thuisarts.nl (op papier). Dit is ook een goed alternatief voor patiënten die niet digitaal vaardig zijn.

Stroomschema thuismonitoring bloeddrukmeting

Training en gratis bloeddrukmeters voor je praktijk

Wegens succes organiseren we een extra trainingsdag op donderdag 7 december 2023. 

Je leert over de verschillende manieren van bloeddruk meten, de streefwaarden en het begeleiden van de patiënt. Je ontvangt twee bloeddrukmeters voor je praktijk, volledig vergoed door Huisartsen Eemland. Voorwaarde is dat er voor je praktijk één huisarts en één poh-s meedoen met de training.

Meer info en aanmelden

Instructiematerialen voor zorgverlener en patiënt

Er zijn handleidingen en andere handige documenten beschikbaar om de patiënt te helpen om de thuismeting zo goed mogelijk uit te voeren. 

Naar de instructiematerialen