Opleidingsplek zij-instromers doktersassistent

Bij huisartsenpraktijken is er grote behoefte om nieuwe doktersassistenten te vinden. Het aanbieden van een leer-werkplek voor zij-instromers kan daarbij helpen. Een win-win situatie, want als doktersassistent in opleiding doe je relevante werkervaring op, en als huisartsenpraktijk bind je een gemotiveerde medewerker aan je praktijk. 

Sinds 2024 is de financiering vanuit het TBHZ (toekomstbestendige huisartsenzorg)programma beëindigd. Daardoor kan Huisartsen Eemland niet langer de ondersteunende en verbindende rol vervullen tussen huisartsenpraktijk en kandidaat.

Wij adviseren het volgende aan huisartsenpraktijken en zij-instromers:

Mijn huisartsenpraktijk biedt een opleidingsplek aan

Wij adviseren huisartsenpraktijken die een opleidingsplek willen aanbieden het volgende:

  • Maak bij opleidingen voor doktersassistenten kenbaar dat jouw praktijk een opleidingsplek aanbiedt. In de regio Eemland verzorgen Instituut Memo en MBO Amersfoort de opleiding tot doktersassistent.
  • Heeft jouw praktijk een openstaande opleidingsplek, dan kun je dit als vacature publiceren op de website van Huisartsen Eemland. Dat doe je door dit formulier in te vullen. 
  • Huisartsen Eemland verkent de mogelijkheden om de opleiding voor praktijkbegeleiders te blijven aanbieden. Heb jij interesse om deze opleiding te gaan volgen, laat het ons dan graag weten via .

Ik ben zij-instromer en zoek een opleidingsplek

Ga jij de opleiding tot doktersassistent volgen en zoek je een leer-werkplek, neem dan rechtstreeks contact op met de huisartsenpraktijk.