Prisma: laagdrempelig overleggen met specialisten

Prisma is een landelijk kennisnetwerk waar je cases voorlegt aan specialisten van verschillende disciplines. Inmiddels zijn al meer dan 160 huisartsen uit de regio Eemland aangesloten.

Multidisciplinair netwerk

Je vindt Prisma via de Siilo-app. Het Prisma-netwerk bestaat uit meer dan 30 multidisciplinaire teams met medisch specialisten, psychiaters, farmacologen en kaderhuisartsen.

Waarvoor gebruik je Prisma?

Je kunt er zelf een casus delen, of leren van de casuïstiek van collega-huisartsen. Vanuit verschillende perspectieven krijg je een visie op je vraag, wat je verder helpt bij het bepalen van het vervolgtraject met de patiënt. Het leent zich hierdoor bij uitstel voor casuïstiek waarbij je twijfelt, of waar aanvullende kennis of advies van meerdere specialisten gewenst is. 

Prisma werkt aanvullend op het reguliere meedenkconsult dat lokaal, 1-op-1 en monodisciplinair is. In de meeste gevallen heb je een snelle reactie binnen een paar uur. 


"Met de antwoorden die je krijgt in Prisma, sta je steviger in je advies aan de patiënt"

Lees de ervaringen van huisarts Liesbeth Verboom met Prisma 


Hoe werkt prisma?

Prisma is een laagdrempelige manier om te overleggen met medisch specialisten. Je vindt het eenvoudig, via de Siilo-app. Hieronder download je een korte instructie over hoe Prisma precies werkt. 

Download de werkinstructie

Interesse?

Huisartsen Eemland biedt in samenwerking met Zilveren Kruis het Prisma-netwerk aan voor álle huisartsen in de regio Eemland.

Je begint altijd met een proefperiode van 30 dagen. Na de proefperiode beslis je of je Prisma (kosteloos) blijft gebruiken.

Ben je opleider en wil je jouw AIOS ook kennis laten maken, stuur dan een appje naar Team Prisma op Siilo. 

Meld je aan voor een proefperiode