RTA Antistolling en eerstelijns, poliklinische en tandheelkundige ingrepen herzien
De regionale transmurale afspraak (RTA) Antistolling en eerstelijns poliklinische en tandheelkundige ingrepen is herzien.
Deze RTA beschrijft aan de hand van de KIMO-richtlijn en protocollen uit Meander of een poliklinische- of een eerstelijnsingreep kan worden uitgevoerd bij een patiënt die antistollingsmedicijnen gebruikt, of dat aanpassing in de medicatie geïndiceerd is.
In de RTA staan twee overzichtelijke schema’s voor:
- Antistolling bij poliklinische, eerstelijns en tandheelkundige ingrepen
- Antistolling rondom opname, operaties en bloedingen: vitamine K antagonisten, plaatjesremmers en DOAC ‘s
De RTA is samengesteld door het Regionaal Expertisecentrum Antistolling en de Stollingscommissie Meander, onder leiding R. Fijnheer (internist-hematoloog), J.E. Nagtegaal (apotheker), J.A. Remijn (klinisch chemicus) i.s.m. vertegenwoordigers vanuit de huisartsenzorg.
Huisarts gezocht!
Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de antistollingsbehandeling in de hele zorgketen? Meld je dan aan voor de Stollingscommissie Meander!
I.v.m. pensionering van een huisarts, zijn we op zoek naar een nieuw huisarts-lid.
Meer informatie of aanmelden r.fijnheer@meandermc.nl of jm.soonius@meandermc.nl.
De stollingscommissie is een samenwerking tussen de trombosedienst van Meander en relevante ketenpartners, waaronder huisartsen en apothekers. De commissie komt 2 keer per jaar bij elkaar om recente (wetenschappelijke) inzichten en ervaringen met elkaar te delen. Tevens wordt er twee keer per jaar een complicatiebespreking gehouden. Met als doel om een eenduidige en coherente wijze van antistollingsbehandeling door de hele keten in de regio Eemland te bevorderen.