5 vragen aan...

Vrijdag 24 mei 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/5-vragen-aan1/

Deze keer stellen wij vijf vragen aan Pien Los, praktijkhouder en aan Diana Jansen, praktijkmanager van huisartsenpraktijk Orion in Amersfoort.

Diana Jansen
Ik hou van mijn werk als praktijkmanager omdat...

... het ontzettend afwisselend werk is en ik het ontzettend leuk vind om te coördineren, organiseren, innoveren en implementeren. Maar ook om mee te denken over het beleid van de praktijk. Ik ben elke dag met verschillende taakgebieden bezig (personeel, ICT, kwaliteit, beheer, beleid etc...) en dat zorgt ervoor dat het nooit saai is. Ook word ik blij van het feit dat ik mijn collega’s kan ontzorgen zodat zij zich nog beter kunnen richten op patiëntenzorg.

Drie woorden als ik mijn team zou moeten omschrijven 

Loyaal, harde werkers, kundig.

Top drie leukste werkzaamheden 

  • Procesverbetering
  • Innovaties op ICT-gebied implementeren
  • Meedenken over strategisch beleid en coördinatie van de uitvoering ervan

    Dit is mijn geheim om werkplezier te behouden

    Het is maar werk! Ik probeer zo veel mogelijk zaken met humor te benaderen, aandacht en interesse te hebben voor mijn collega’s en zoek graag zo veel mogelijk de samenwerking op. Je hoeft als praktijkmanager niet alles alleen te doen; maak gebruik van de kennis en expertise van je collega’s of in je netwerk. Samen kom je verder!

    Mijn beste anekdote als praktijkmanager over mijn samenwerking met de huisarts

    Als ik naar de samenwerking met Pien kijk, vind ik het erg leuk om de kennis die ik heb omtrent praktijkmanagement te delen. Pien werkt nog niet zo lang als praktijkhouder en ik vind het mooi om haar te helpen groeien hierin. Het is ook fijn om te werken in een praktijk waar de meerwaarde van een praktijkmanager gezien wordt en de praktijkhouders openstaan voor mijn ideeën en adviezen.


    Pien Los
    Ik hou van mijn werk als huisarts omdat...

    ... het zo'n breed vak is en je als huisarts zo dichtbij de mensen staat. Het huisartsenvak is echt heel bijzonder en uniek: het medisch inhoudelijke van de kleine kwalen tot hele bijzondere ziektebeelden. We zien alle leeftijden, alle sociale problematiek, de huisbezoeken waarbij je patiënten in hun eigen omgeving ziet. Het meest unieke is dat we mensen heel veel jaren meemaken en een behandelrelatie opbouwen. Ik hou van mijn werk omdat het zo bijzonder is dat patiënten zoveel vertrouwelijke informatie met ons delen, hun hart luchten en je vertrouwen. Verder zijn we een spin in het web, overleggen met specialisten, wijkteams, gemeente, fysiotherapeuten enz... Zo leuk om zo met iedereen samen te werken en vooral in ons eigen fijne team in de huisartsenpraktijk.

    Drie woorden als ik mijn team zou moeten omschrijven 

    Onmiskenbaar loyaal en harde werkers, ik kies als derde: vooruitstrevend.

    Top drie werkzaamheden die ik graag aan mijn praktijkmanager overlaat 

    • Het regelen van praktische zaken, zoals dingen uitzoeken, alles op een rijtje zetten zodat beslissingen makkelijker te nemen zijn. Diana is echt super nauwkeurig en een ster in overzichten maken.
    • HR, ofwel het personeelsbeleid met de jaargesprekken en het bijhouden hoe het met iedereen gaat.
    • Opstarten van nieuwe projecten op allerlei gebieden, afgelopen jaren zijn er heel wat gepasseerd.

      Dit is mijn geheim om werkplezier te behouden

      Goed grenzen blijven bewaken, hoe moeilijk soms ook. Vooral de leuke gesprekken blijven hebben met mensen; zowel patiënten als iedereen uit de praktijk, ook al is het druk. Blijf je verwonderen en doorvragen, dat maakt het echt weer leuker. Verder wordt mijn werkplezier ook echt verbeterd door onze fijne praktijk, fijne collega's bij wie je je hart kan luchten als het nodig is en iedereen let op elkaar.

      Mijn beste anekdote over samenwerking tussen huisarts en praktijkmanager

      Diana en ik werken nu zo'n 2 jaar samen. Ze heeft me heel fijn geholpen bij het starten als maat en praktijkeigenaar 1,5 jaar geleden, om dingen te begrijpen, te overzien en te prioriteren. Simpele dingen zoals doorsturen van protocollen, uitzoeken van zaken, overzichten maken van kosten bij het nemen van besluiten zijn zo fijn! De dagen zijn druk gevuld met patiëntenzorg, dus haar werk helpt mij enorm. Ik ben heel erg blij met Diana als teamlid in onze praktijk!