Volgende stap versterken eerstelijnszorg in regio Eemland

Vrijdag 08 maart 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/volgende-stap-versterken-eerstelijnszorg-in-regio-eemland2/

Op 27 februari was de tweede bijeenkomst vanuit het project om de voorbereidingen te treffen om de eerstelijnszorg in regio Eemland te gaan versterken. Met subsidie van ZonMw werken we toe naar een regionale implementatie van de landelijke 'visie op eerstelijnszorg 2030'.

Deze bijeenkomst stond in het teken van het formuleren van een gezamenlijke ambitie. Daar waar je met verschillende organisaties samenwerkt, is het belangrijk en zinvol om stil te staan bij waar je met elkaar voor gaat en staat. Welke raakvlakken zijn er tussen de partijen? Wat komt een partij halen en brengen? Op die manier hopen we voor de zomer te komen tot een uitvoeringsagenda.

Er zijn vanuit de Visie op Versterking Eerstelijnszorg 6 doelstellingen waar we gezamenlijk mee aan de slag gaan. Heb jij als huisarts, POH, doktersassistente of praktijkmanager ideeen dan horen we dat graag. Je kan je input mailen naar Céline de Geus, programma manager wijksamenwerking c.degeus@huisartseneemland.nl of stuurt haar een berichtje via HE Teams.


Huisartsen Eemland heeft samen met PZE (paramedici) de thuiszorgorganisaties in Eemland (vertegenwoordigd door Beweging 3.0 en Silverein) en ACE (apothekers) een subsidie gekregen vanuit ZonMw om de eerstelijnszorg te gaan versterken. Hiermee kunnen we voorbereidingen treffen om de landelijke visie op eerstelijnszorg 2030 regionaal te implementeren. Halverwege 2024 komt er een vervolgsubsidie, waar de uitvoering centraal staat.

Het project is een onderdeel van het ZonMw programma Versterking organisatie eerstelijnszorg. ZonMw programmeert en financiert onderzoek en vernieuwing in gezondheid, zorg en welzijn, stimuleert het gebruik van deze kennis en signaleert kennisbehoeftes.