Prisma podcast: obesitas

Maandag 26 augustus 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/nu-prisma-podcast-obesitas/

Inmiddels kennen jullie Prisma als platform waar je de kennisbank kunt doorzoeken en casussen kunt posten, waarbij specialisten van verschillende disciplines kunnen meedenken bij het bepalen van het vervolgtraject. Maar wisten jullie al dat Prisma ook podcasts aanbiedt, door en met huisartsen maakt?

Podcast Obesitas

Overgewicht is een hardnekkig probleem waar we in de praktijk regelmatig tegenaan lopen. In één van de podcasts neemt Liesbeth van Rossum je mee in de factoren die van invloed zijn op de behandeling van obesitas en overgewicht en waarom het zo lastig is om af te vallen en afvallen meer is dan alleen gezonde voeding. Niet alleen een ongezonde leefstijl kan overgewicht of obesitas veroorzaken, maar ook andere oorzaken en bijdragende factoren spelen vaak een rol. 

Deze factoren zijn grofweg te verdelen in zeven categorieën: leefstijl, sociaal economisch, psychisch, medicamenteus, hormonaal, hypothalaam, (mono)genetisch/syndromaal. Na het beluisteren van deze podcast kijk je anders naar obesitas en heb je kennis van zowel oorzaken als behandelopties.

 Beluister de podcast 

Meer weten?

Wil je meer weten over Prisma en hoe jij je hiervoor kunt aanmelden? Zie onze website.

Wil je meer weten over de gezonde leefstijl interventie? Kijk op de site voor meer informatie over GLI.

Heb je vragen over dit nieuwsbericht neem dan contact op met , projectleider.