Landelijke campagne huisartsenspoedposten: ‘Kan mijn klacht wachten tot de huisarts open is?’

Maandag 17 juni 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/landelijke-campagne-huisartsenspoedposten/

Wellicht heb je deze week in de media al iets voorbij zien komen van de door InEen ontwikkelde landelijke campagne ‘Kan mijn klacht wachten tot de huisarts open is’. Deze campagne zet in op het creëren van bewustzijn van naam huisartsenspoedpost en wijst op het spoedkarakter ervan.

Aanpak campagne

Er is een landelijke website ontwikkeld voor deze campagne, namelijk huisartsenspoedposten.nl. Je leest hier waarvoor de huisartsenspoedpost bedoeld is (alleen voor spoed) en dat je bij twijfel online kunt checken of het nodig is om contact op te nemen met de huisartsenspoedpost. Door je plaatsnaam in te vullen, kun je doorklikken naar de huisartsenspoedpost in jouw regio.

Verder zijn er twee social media campagnes, ook in onze regio. Van 17 juni tot 17 juli richt deze campagne op Instagram en Facebook zich op ouders van jonge kinderen (0-4 jaar) en in september op de doelgroep amateursporters in team-contactsporten. Daarnaast zijn er printbare posters en afbeeldingen voor het wachtkamerscherm ontwikkeld.

Eigen campagne Huisartsen Eemland

Als Huisartsen Eemland erkennen en delen we bovengenoemde campagne online. Daarnaast start dit najaar onze eigen campagne, met een afwijkende focus.

Voor ons is een belangrijk doel om de toestroom van laagcomplexe zorgvragen af te laten nemen. Hierbij wijzen we burgers consequent op het eerst online consulteren bij klachten (via thuisarts.nl en spreekuur.nl), om daarna te kunnen concluderen of er nog een bezoek aan een huisarts nodig is.

Aangezien onze focus op eerst online consulteren afwijkt van de focus in de landelijke InEen campagne ‘wachten tot de huisarts weer open is’, hebben we besloten het communicatiemateriaal van landelijke campagne niet toe te sturen aan praktijken, maar dit najaar ons eigen communicatiemateriaal aan te bieden.

Wil je communicatiematerialen van de huidige landelijke campagne ontvangen, stuur dan een mail naar . Dan sturen we je de communicatietoolkit toe.