Vanaf 16 september beschikbaar: de palliatieve kit

Maandag 26 augustus 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/vanaf-16-september-beschikbaar-in-onze-regio-de-palliatieve-kit/

We zijn verheugd om aan te kondigen dat vanaf 16 september de palliatieve kit beschikbaar is voor patiënten in de palliatieve fase in regio Eemland.

Deze kit, een gezamenlijk initiatief van Huisartsen Eemland, de Apothekers Coöperatie Eemland en het Netwerk Palliatieve Zorg Eemland, is ontworpen om de zorg voor palliatieve patiënten te verbeteren en acute symptomen snel te kunnen behandelen.

Met de kit bieden we een complete set aan essentiële hulpmiddelen die zorgverleners direct kunnen inzetten. Alle apotheken en de dienstapotheek in onze regio zijn inmiddels uitgerust met deze boxen, inclusief patiëntinformatie.

Binnenkort lanceren we op de website van Huisartsen Eemland een speciale pagina waar je alles vindt over de palliatieve kit, inclusief een gedetailleerde werkinstructie en afspraken tussen huisartsen, apotheken en wijkverpleegkundigen.

Mis het niet!

Op 10 en 17 september organiseren we webinars waarin je alles te weten komt over de palliatieve kit. Aanmelden kan nog via de scholingsagenda.

In de week van 16 september ontvangen alle huisartsen, wijkcoördinatoren en praktijkconsulenten een e-mail met alle details over het gebruik van de kit.

Voor vragen kan je bij terecht.