Update Atriumfibrilleren: nieuwe NHG standaard en voortgang project

Donderdag 14 december 2023
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/update-atriumfibrilleren-nieuwe-nhg-standaard-en-voortgang-project/

In oktober 2023 is de NHG standaard Atriumfibrilleren geüpdatet. Er zijn nieuwe inzichten t.a.v de diagnostiek en behandeling bij patiënten met atriumfibrilleren. Deze nieuwe standaard wordt meteen meegenomen in het project Atriumfibrilleren.

In het project Atriumfibrilleren helpen we huisartsen en POH-S om atriumfibrilleren eerder op te sporen en nog beter te behandelen, door praktijken de juiste middelen en kennis te bieden. Als je meedoet met dit project:

  • Volg je scholing op 29 februari óf 12 maart (18.00 – 19.30u), met daarin uitleg over het screenen, de nieuwe NHG standaard en de RTA met MeanderMC.
  • Ontvangt de praktijk een Kardia Mobile, inclusief handleiding.

Daarnaast werken we hard aan een standaardvergoeding voor het screenen op AF en de zorg bij bewezen AF. Hiervoor is subsidie aangevraagd en werken we met Zilveren Kruis aan vaste declaratieafspraken.

De tijdsinvestering is beperkt. Het uitvoeren van een screening zelf duurt 30 seconden. Inclusief registratie van de uitslag en overleg is de ervaring dat dit ongeveer 5-10 minuten duurt (afhankelijk van uitvoer door huisarts of POH-S). Huisartsen en POH-S die hier al mee werken, geven aan het screenen tussen de 1x per dag tot 1x per week uit te voeren.

Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Fenna Janssen: en schrijf je vanaf 2 januari in voor de scholing aan via de nascholingsagenda.