Stel doorkiesnummer 9 in voor intercollegiaal overleg

Vrijdag 22 december 2023
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/stel-doorkiesnummer-9-in-voor-intercollegiaal-overleg/

Wij vragen alle huisartsenpraktijken om doorkiesnummer 9 in te stellen voor intercollegiaal overleg. Dit doorkiesnummer is bekend bij de specialisten in het Meander. Een specialist kan jouw huisartsenpraktijk dan op de juiste manier bereiken. 

Nu is het soms zo dat een specialist, wanneer hij/zij telefonisch wil overleggen met een huisarts, eerst een heel keuzemenu moet afluisteren om te weten wat het nummer voor intercollegiaal overleg is. Sommige specialisten kiezen daarom standaard voor doorkiesnummer 1 ‘Spoed’. Dit is niet wenselijk.  

Daarom het verzoek aan alle huisartspraktijken die dat nog niet hebben om doorkiesnummer 9 voor intercollegiaal overleg in de telefooncentrale in te richten. Dit komt de onderlinge bereikbaarheid en samenwerking ten goede. 

Wil je als huisarts contact met een specialist in het Meander ziekenhuis? 

Overweeg een meedenkconsult voor patiënten die nog niet in behandeling zijn of bel op het speciale telefoonnummer voor verwijzers, 033 – 850 8701 (24 uur per dag bereikbaar). Dit nummer wordt met voorrang opgenomen. Je kan ook via Siilo of via Zorgmail een vraag stellen aan een specialist.