Project regionale FTO gestart

Maandag 04 maart 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/project-regionale-fto-binnen-regio-eemland/

Binnen regio Eemland is het project ‘organisatie rondom regionale farmacotherapeutisch overleg (FTO)’ gestart.

Het doel van dit project is de FTO-groepen binnen onze regio te ondersteunen en te faciliteren. Dit doen we middels het aanleveren van drie voorbereide FTO onderwerpen, opgesteld door onze kaderhuisartsen en apothekers vanuit Apothekers Coöperatie Eemland (ACE).

Inmiddels is geïnventariseerd welke FTO-groepen actueel zijn en is er contact gelegd met de contactpersonen van de FTO-groepen.

Ter herinnering voor de contactpersonen:

op 13 of 20 maart organiseert het IVM een FTO-bijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft als doel de kwaliteit van het FTO te verbeteren. Bij deze de link voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding.

Werkgroep

Namens Huisartsen Eemland is Lotte Bökkers (huisarts) aangesloten bij de werkgroep. Namens ACE neemt Milad Rahigh (apotheker) deel. Lotte en Milad bereiden samen de FTO’s voor die we beschikbaar stellen voor de FTO-groepen.

De eerste FTO die zij voorbereiden is atriumfibrilleren.

Website

Op de website van HE delen we meer informatie over het project. Zo delen we extra achtergrondinformatie over het verschil tussen niveau 3 en 4, geven we updates en plaatsen we de presentaties van de FTO’s.

Mocht je meer informatie willen of heb je vragen omtrent dit project? Neem contact op met Tirza Volk, projectleider, via t.volk@huisartseneemland.nl.