Jellinek Digitaal: online hulp bij grip op gebruik

Donderdag 01 augustus 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/jellinek-digitaal-online-hulp-bij-grip-op-gebruik/

Korte wachttijden en ook bereikbaar in de avond. Dit zijn belangrijke voordelen van Jellinek Digitaal. Heeft jouw patiënt lichte tot matige verslavingsproblemen? Dan kan Jellinek Digitaal uitkomst bieden. 

Voordelen van Jellinek Digitaal

  • Korte wachttijd tot intake en behandeling
  • Behandeling in de avond mogelijk
  • Makkelijk te combineren met werk of andere verplichtingen
  • Vergoed door de zorgverzekeraar

Voor wie is de digipoli?

Online behandeling is zeer geschikt voor iedereen die lichte tot matige problemen ervaart als gevolg van alcohol- of drugsgebruik, gokken, gamen of seks.

Inclusiecriteria

  • Er is sprake van (vermoeden van) een verslaving aan middelen (alcohol,
    cannabis, andere drugs of gedrag (gamen, gokken, seks).
  • De ernst van de verslaving is licht tot matig.
  • Je patiënt is (enigszins) vertrouwd met beeldbellen en de computer of smartphone, en heeft een computer of telefoon met camera en internetverbinding.

Hoe ziet de behandeling er uit?

De behandeling is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), een wetenschappelijk bewezen effectieve methode en bestaat uit twee delen: beeldbellen met een vaste behandelaar en het online maken van opdrachten. Je patiënt krijgt gerichte feedback en kan direct de aangeleerde vaardigheden toepassen.

Hoe meld ik mijn patiënt aan?

Heeft jouw patiënt ook hulp nodig bij de verslaving? Je kunt een patiënt doorverwijzen zoals je gewend bent: digitaal, via ZorgDomein. Kies hier voor het zorgproduct ‘100% Digitaal Jellinek Specialistische GGZ’. Je kunt een verwijzing ook telefonisch doorgeven, via 020-590 5555.

Waar kan ik terecht met vragen?

Heb je een specifieke vraag, of advies nodig? De Jellinek Advieslijn is elke werkdag bereikbaar op 088-505 1220. Vragen over verwijzing en aanmelding kun je stellen aan de Centrale, zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste afdeling.

Aanmelding Arkin: 088-505 1202 (aanbieder voor geestelijke gezondheidszorg).

Kijk voor meer informatie op jellinekdigitaal.nl.