Samenwerking Langerhans & HE: Diabetes nascholingen voor het hele team!

Donderdag 29 augustus 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/diabetes-nascholing-voor-da-ha-en-poh-alle-3-onmisbaar-in-de-optimale-zorg-voor-onze-patienten/

Langerhans en Huisartsen Eemland werken samen aan nascholingen voor het hele team! Doktersassistenten, huisartsen en POH's, voor iedereen is er aanbod. Er zijn steeds meer mensen met diabetes type 2, Annejet Eerkens verteld dat ze nu zelf diabetes nascholingen geeft en waarom je je moet aanmelden!

Waarom aanmelden?

Annejet:

"Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt als er iets aan de hand is met deze patiënten: Een gemeten hoge glucose, verkeerd gespoten insuline of bijvoorbeeld een verlaagd bewustzijn door een hypo. In deze interactieve online scholing leer je binnen twee uur hoe je op de juiste manier moet handelen bij deze dringende diabeteszaken. Een absolute must!"

Andere scholingen over diabetes

Heb je al vaker een scholing gevolgd en wil je je kennis ophalen? Dan zijn onderstaande scholingen een aanrader:

Alle diabetes scholingen voor HA, POH en DA vind je hier.

Schrijf je in om zeker te zijn van een plek. Dankzij HE voor een gereduceerd tarief. Ontmoet collega's, onder het genot van een hapje en een drankje, én ga weer een stukje wijzer de deur uit.

Annejet:

"Werken in de eerstelijnszorg is een ongelofelijk mooi vak, maar pittig als het gaat om het bijhouden van kennis op alle vlakken. Een goede samenwerking met de huisarts en onze assistentes is daarbij enorm waardevol. We hebben elkaar nodig om de kwaliteit van zorg zo goed mogelijk te houden."

"Er komen helaas steeds meer mensen met diabetes type 2 bij. Én de ontwikkelingen gaan ook nog eens hard. We komen als zorgverleners soms handen te kort. We vergeten ons zelf, volgen te weinig scholingen, want er is geen tijd voor. Zo voelt dat vaak.
Toch hoop ik dat iedereen hier wel af en toe tijd voor vrij maakt. Je hebt er recht op, het valt onder werktijd én wordt vergoed door de werkgever. En als je dan een scholing volgt, is het fijn als deze ook echt wat toevoegt."

"Dit najaar mag ik voor mijn eigen regionale huisartsenorganisatie een aantal scholingen verzorgen, samen met een collega kaderarts Diabetes. En het leuke is, we hebben sinds vorig jaar ook een enorm goede scholing voor doktersassistentes! Zie ik jullie dan?"