Definitief besluit NIS (vervanging Portavita)

Vrijdag 01 maart 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/definitief-besluit-voor-nis-als-vervanging-voor-portavita/

Huisartsen Eemland is gestart met de voorbereidingen om dit voorjaar een netwerkinformatiesysteem (NIS) op basis van cBoards in gebruik te nemen, als opvolger van de huidige keteninformatiesystemen (KIS) Portavita en VitalHealth (bij praktijken in o.a. Nijkerk).

Het streven is dat alle huisartsenpraktijken in onze regio uiterlijk eind juni zijn overgegaan op dit nieuwe systeem. Het gaat in eerste instantie om Diabetes, COPD, CVRM, GLI en Ouderen.

We kiezen voor een gefaseerde uitrol:

  • Februari/maart: voorbereidingen
  • Maart/juni: Uitrol bij praktijken (gefaseerd, nadere planning volgt)
  • Vanaf juli: Uitrol fase 2, t.b.v. GGZ en andere zorgpaden

Reken op ondersteuning

HE doet zo veel mogelijk de voorbereidingen. Daar waar er inzet wordt gevraagd van een huisartsenpraktijk of ketenpartner, zorgen we dat zij op tijd de precieze planning ontvangen en weten wat er wordt verwacht.

Het systeem is getest in een pilottraject met praktijken en ketenpartners. De ervaring van de pilotgebruikers is dat de overgang makkelijk verloopt. Het gehele traject wordt doorlopen met ondersteuning vanuit HE en/of de leveranciers van de systemen.

Toekomstbestendig

Uiteindelijk werken we regiobreed, zowel huisartsenpraktijken als ketenpartners, in een gezamenlijk systeem. Ook binnen de huisartsenpraktijk is het dubbel registreren (in HIS en Portavita/VitalHealth) verleden tijd. Omdat het NIS ook bredere samenwerking mogelijk maakt, zien wij dit als een toekomstbestendige opvolger van de huidige keteninformatiesystemen.

Meer informatie

Zijn er nog vragen naar aanleiding van bovenstaande, bekijk de webpagina over NIS of mail ons via . Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.