Verwijzing naar AMZ na bevolkingsonderzoek borstkanker

Maandag 17 juli 2023
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/verwijzing-naar-amz-na-bevolkingsonderzoek-borstkanker/

De bus van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker staat momenteel of binnenkort in onze regio. Juist nu krijgt het landelijke in borst(kanker)zorg gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) regelmatig de vraag of na het bevolkingsonderzoek ook snel kan worden verwezen. Dit kan zeker.

De zorg in het AMZ is landelijk toegankelijk en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars vanuit het basispakket. Via ZorgDomein verwijs je eenvoudig door naar het Alexander Monro Ziekenhuis.  

Traject naar aanleiding van BIRADS classificatie 

Het AMZ volgt de landelijke afspraken omtrent de verwijzingen na bevolkingsonderzoek:  

  • Bij BIRADS 0 is er een speciaal traject direct naar de radioloog conform de landelijke richtlijn (dus niet het hele traject op de mammapoli) 
  • Bij voelbare of zichtbare afwijkingen en/of suspecte afwijkingen bij de BOB volgt een specifieke route op de mammapoli conform de landelijke richtlijn

Over de kracht van specialisatie  

Het AMZ is opgericht om kwaliteitswinst te bereiken door specialisatie en concentratie van de borst(kanker)zorg. Focus en specialisatie leidt tot de beste resultaten en patiëntgerichtheid met als ultiem einddoel een bijdrage aan de beste kans op overleven. Met de bestaande samenwerkingspartner UMC Utrecht kan ook, naast optimale kans op deelname aan wetenschappelijk onderzoek, worden voorzien in eventueel noodzakelijke academische zorg.

In samenwerking met huisartsen

Het AMZ werkt graag nauw met huisartsen samen om uw patiënten de beste en meest passende zorg te bieden. Daarom is er een telefoonnummer voor eventueel collegiaal overleg: 030-721 01 01.