Prisma nu voor alle huisartsen in regio Eemland

Dinsdag 18 juli 2023
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/prisma-nu-voor-alle-huisartsen-in-regio-eemland/

Al een aantal jaren maakt een groeiende groep huisartsen in onze regio gebruik van Prisma. Tot op heden was er geen structurele financiering, maar vanaf nu biedt Huisartsen Eemland in samenwerking met Zilveren Kruis het Prisma-netwerk aan voor álle huisartsen in de regio.

Prisma is een landelijk kennisnetwerk van meer dan 30 multidisciplinaire, specialistische teams met medisch specialisten, psychiaters, farmacologen en kaderhuisartsen. Het werkt aanvullend op het reguliere meedenkconsult dat lokaal, 1-op-1 en monodisciplinair is.

Je vindt Prisma binnen de Siilo-app. Hier deel je eenvoudig jouw casus en leer je van de casuïstiek van collega-huisartsen. 

Prisma is uniek qua opzet doordat kennisexperts ieder vanuit hun eigen perspectief een visie geven op jouw consultvraag. Het leent zich hierdoor onder andere voor casuïstiek waarbij je twijfelt, kennis ontbeert of advies van meerdere specialisten gewenst is. In de meeste gevallen heb je een snelle reactie binnen een paar uur. Ook zeldzame casuïstiek leent zich goed voor Prisma. De input van specialisten uit verschillende disciplines helpt je bij het
bepalen van het vervolgtraject.

Het is fijn om dingen op te kunnen zoeken als je denkt ‘hoe zat het ook alweer?’. Of als je benieuwd bent naar de tegenwoordige richtlijn bij een bepaalde aandoening. Met de juiste info, voorzie je de patiënt meteen van informatie, zonder dat je hoeft door te verwijzen" Liesbeth Verboom, praktijkhoudend huisarts in Amersfoort

Wanneer gebruik je Prisma en wanneer een meedenkconsult?

Gaat het om casuïstiek die je graag met een lokale specialist 1-op-1 wilt overleggen, waar al diagnostiek voor aangevraagd is, of al een dossier van bekend is in het ziekenhuis waar patiënteninformatie gedeeld moet worden? Weet je onder welk specialisme het valt? Dan kun je een meedenkconsult gebruiken. Belangrijk is daarbij dat de patiënt niet al voor deze aandoening bekend is bij de medisch specialist. Voor andere vragen en zeker als multidisciplinaire input gewenst is, kun je ook van Prisma gebruik maken. 

Direct aanmelden

Je begint altijd met een proefperiode van 30 dagen. Na de proefperiode beslis je of je Prisma (kosteloos) blijft gebruiken. 
Ben je opleider en wil je jouw AIOS ook kennis laten maken, stuur dan een appje naar Team Prisma op Siilo. 

Ja, ik wil een proefperiode