Voxtet geeft benefietconcert voor Gambia

Maandag 29 april 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/voxtet-geeft-benefietconcert-voor-gambia/

Op 9 juni geeft Voxtet, een vocaal ensemble, een benefietconcert om geld op te halen voor een gezondheidscentrum in Gambia. Extra leuk: Marieke Idema zingt mee. Zij is specialist ouderengeneeskunde uit Bunschoten-Spakenburg en actief binnen Samen Sterker Eemland.

Opbrengst

De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan het project Ghawa, voor een eerstelijns gezondheidspraktijk in Gambia. Het project is een initiatief van Momodu, een afgestudeerd arts uit Gambia, huisartsen Willem Koch en David Schaap en apotheker Eefje van Rijnsoever uit Leusden en Achterveld. Eerder berichtten wij in onze nieuwsbrief al over dit gezondheidscentrum.

Na een stage in Nederland heeft Momodu de uitdaging opgepakt om in Sukutain, in het westen van Gambia, een gezondheidscentrum te starten. Dit centrum kan voor ruim 10.000 mensen van betekenis zijn die nu beperkt toegang hebben tot goede gezondheidszorg. Voor het project is een bedrag van ca. € 150.000,- nodig. Een groot deel daarvan is al door donateurs bijeen gebracht. Met dit concert hopen we dat jij ook een bijdrage wilt leveren.

De richtprijs voor het concert kost 20 euro. Bezoekers worden uiteraard van harte uitgenodigd om een hoger bedrag te betalen als ze dat willen.

Over Voxtet

Vocaal ensemble Voxtet bestaat uit acht ervaren zangers uit Amersfoort en omgeving. Het repertoire strekt zich uit van de vroege barok (o.a. Byrd, Sweelinck) tot de muziek van Johannes Brahms en close harmony-bewerkingen van popsongs. Op 9 juni neemt het ensemble de bezoekers mee op een muzikale reis langs indrukwekkende stukken én vrolijkmakende muziek.

Informatie

  • Wat: Benefietconcert Voxtet voor Gambia
  • Waar: De Inham, Hamseweg 40, Hoogland
  • Datum en tijd: 9 juni 2024, 15:00 - 16:00
  • Entree: € 20,-, grotere donatie welkom

Bestel hier je kaarten