Podcast samenwerking kaderhuisarts Jojanneke Kant

Vrijdag 17 november 2023
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/samenwerking-podcast-huisarts-jojanneke-kant/

Leuk nieuws! Huisartsen Eemland werkt samen met kaderhuisarts spoedzorg Jojanneke Kant (Den Haag) aan een podcast over veel voorkomende gezondheidsklachten.

We willen hiermee bewustwording creëren bij burgers over wanneer zij wel of niet de huisartsenspoedpost moeten bellen. Op die manier hopen we de druk op de HAP te verlagen.

Jack Baaij, medisch manager huisartsenspoedpost: "Het is belangrijk om patiënten goed voor te lichten welke gezondheidsvragen ze zelf kunnen oplossen, zodat we de juiste tijd en aandacht kunnen geven aan patiënten die professionele zorg nodig hebben."

Luisteraars krijgen in deze podcast uitleg over een aantal van de meest voorkomende klachten waarvoor patiënten de huisarts/HAP bellen. Jojanneke legt uit wat je thuis kan doen aan deze gezondheidsklachten. Vanaf nu komen er in totaal 10 podcasts online. Je kan de podcasts hier luisteren!

Jojanneke heeft al een groot Instagramaccount, De Vragendokter, met ruim 11.000 volgers. Hier geeft ze betrouwbare medische informatie en geeft ze een kijkje bij haar in de spreekkamer. De podcast is een nieuwe weg om medische informatie laagdrempeliger en toegankelijker te maken.

In deze podcast werkt HE ook samen met regionale huisartsenorganisatie Rijnmond Dokters.