Gezocht: opleidingsplek physician assistant

Vrijdag 04 oktober 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/gezocht-opleidingsplek-physician-assistant/

Huisartsen Eemland heeft een kandidaat die (per september 2025) op zoek is naar een opleidingsplek voor physician assistant.

Heeft jouw praktijk hier interesse in? Laat José van Unen (HR), hr@huisartseneemland.nl, weten als je contact wil opnemen met deze kandidaat. 

De vraag naar het anders organiseren van de huisartsenzorg is groter dan ooit. Een effectieve manier om de werkdruk voor huisartsen te verlagen en toch kwalitatief goede zorg te blijven bieden is het inzetten van een physician assistant.

Een physician assistant is een medisch professional die zelfstandig zorg verleent binnen afgesproken kaders met een huisarts. Een PA kan patiënten onderzoeken, diagnoses stellen, behandelingen uitvoeren en medicatie voorschrijven. Voor huisartsen kan dit een verlichting in werkdruk betekenen wat leidt tot meer tijd voor complexe zorgvragen, efficiëntere werkwijzen en meer continuïteit van zorg.

Om deze 2,5-jarige master te kunnen volgen, is een opleidingsplek en een opleider nodig. Het vinden van een opleidingsplek is een uitdaging. Daarom komt deze kandidaat graag in contact met huisartsenpraktijken die belangstelling hebben voor het opleiden van een Physician Assistant.

Subsidieregeling

Momenteel geldt de volgende subsidieregeling (via de Hogeschool van Utrecht):

  • Werkgevers ontvangen een vergoeding van € 1.964 per maand voor de studiekosten.
  • De stageverlenende instelling kan rekenen op een bedrag van € 1.000 per stage, met een maximum van € 6.000 per student.
  • Daarnaast is er voor opleiders een aanvullende vergoeding van € 255 per maand voor het studiejaar 2024-2025.
  • Voor huisartsenpraktijken geldt bovendien een stimuleringssubsidie bovenop de reguliere subsidie, via het project van stichting KOH.