"Werken bij HE betekent dat je veel ruimte krijgt om je ideeën om te zetten in projecten"

Sandra Knopper - Zorgprogrammacoördinator astma/COPD en POH Somatiek

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen bij Huisartsen Eemland als zorgprogrammacoördinator. Ik wilde naast mijn werk als POH-er in een huisartsenpraktijk ook heel graag iets doen met mijn master Begeleidingskunde. Voor mij is de combinatie van 1-op 1 werken in de spreekkamer, en daarnaast voor zorgprofessionals dingen organiseren en coördineren, ontzettend leuk en afwisselend.

Ik ondersteun professionals zodat zij de zorg aan mensen met astma/COPD zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Dit doe ik bijvoorbeeld door scholingen te ontwikkelen en te organiseren, mee te denken over de organisatie van het werk, iemand in contact te brengen met experts op een bepaald gebied en relevante nieuwsberichten te verzamelen. Maar ook door deel te nemen aan overleggen met ketenpartners binnen en buiten onze eigen regio.

Ik vind het geweldig als het lukt om een taai probleem op te lossen. Zo ben ik heel blij dat er nu een traject is ontwikkeld door CAHAG om mensen die nog geen Caspir-registratie hebben een zij-instroom traject aan te bieden. Ik ga ook heel graag langs bij een praktijk om mee te denken over allerlei soorten vragen. Hoe zorg je ervoor dat je meer plezier en of zelfvertrouwen krijgt in je werk, wat is daarvoor nodig?

De sfeer bij HE is positief, opbouwend en vernieuwend. Nieuwe medewerkers worden snel opgenomen in de organisatie

Het heeft mij verrast dat er zoveel leuke mensen werken bij HE en dat iedereen zo betrokken is. De sfeer bij HE is positief, opbouwend en vernieuwend. Nieuwe medewerkers worden snel opgenomen in de organisatie, mensen helpen elkaar om het werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Doordat veel mensen ook nog in een huisartsenpraktijk werken, had ik verwacht dat het lang zou duren voordat ik iedereen zou kennen, maar dat is beslist niet het geval. Door de HE-dag, de denktank, de trainingen en de bijpraatmomenten met de directie ontmoet je elkaar heel regelmatig.

Werken bij HE betekent dat je veel ruimte krijgt om je ideeën om te zetten in projecten. De organisatie is tamelijk plat, iedereen is benaderbaar. Doordat we zo hard groeien wordt er ook heel hard gewerkt aan de professionalisering van de eigen organisatie. We letten er op dat we geen ‘kantoortje’ gaan spelen, het mag nooit ten koste gaan van de dienstverlening aan de zorgprofessionals.