Stoptober komt er aan! Is jouw praktijk goed voorbereid?

Maandag 26 augustus 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/stoptober-komt-er-aan-is-jouw-praktijk-goed-voorbereid/

In oktober nemen veel rokers zich voor om te stoppen met roken. Is jouw praktijk hierop al voorbereid?

Om de stoppers op weg te helpen kun je uiteraard in je praktijk extra aandacht geven in begeleiding/verwijzing naar de juiste plek én bijvoorbeeld foldermateriaal of wachtkamerschermen gebruiken. Huisartsen Eemland heeft diverse materialen voor je op een rijtje gezet, die je kunt bestellen of downloaden.

 Materialen stoppen met roken 

Naast extra aandacht in je praktijk gaat de projectgroep Amersfoort Rookvrij op maandag 16 september voor de tweede keer met een informatiestand in Meander Medisch Centrum staan. Enerzijds om patiënten en bezoekers aan te spreken en te motiveren, anderzijds om de zorgprofessionals meer en meer te verleiden om het gesprek hierover aan te gaan met de patiënt. Het scheurblokdat sinds mei te bestellen en gebruiken is als hulpmiddel bij dit gesprek, wordt hiervoor al veelvuldig ingezet.

In september zijn er verschillende informatiebijeenkomsten voor mensen die willen stoppen met roken. In oktober starten vervolgens drie live groepstrainingen en één online training. Hieronder vind je meer informatie. Ook inwoners buiten Amersfoort zijn van harte welkom om zich aan te melden of de bijeenkomsten te bezoeken.

Je zult in september op verschillende plekken in de stad ook digitale abri borden zien met informatie over dit aanbod. Op naar een recordaantal stoppers dit jaar!