Incompany bij HE - Opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisartsenzorg (SOH)

Maandag 26 augustus 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/incompany-bij-he-opleiding-spreekuur-ondersteuner-huisartsenzorg-soh/

De eerste groep doktersassistenten heeft de incompany opleiding tot Spreekuur Ondersteuner Huisartsenzorg (SOH) bij HE succesvol afgerond. Een reden om de kandidaten in het zonnetje te zetten!

De opleiding is ontwikkeld om doktersassistenten in staat te stellen om zelfstandig veelvoorkomende klachten af te handelen. Bijvoorbeeld een trauma enkel, teenletsel, tekenbeten of keelpijn. Zij beschikken nu over de vaardigheden om zelfstandig spreekuren te draaien als SOH. Dit is een waardevolle toevoeging aan hun bestaande functie als doktersassistent. De kennis en vaardigheden die zij hebben opgedaan, zorgen ervoor dat zij een breder scala aan medische taken kunnen uitvoeren, wat de werkdruk voor huisartsen verlicht en de efficiëntie binnen de praktijk verhoogt. De huisarts houdt hiermee meer tijd over voor complexe vraagstukken. Mooi voorbeeld van taakherschikking.

Deze taakherschikking ervaren de geslaagden ook. Zij hebben meer verantwoordelijkheid in de praktijk, meer werkplezier en krijgen ook het volste vertrouwen van de huisartsen om hun taken op te pakken. Volgens een van de deelnemers, Caroline ben je nooit te oud om te leren: "Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen als doktersassistente, de SOH-opleiding is een verrijking van ons mooie vak."

Heel veel plezier met deze uitgebreide rol!

v.l.n.r. Caroline (huisartsenpraktijk Zielhorst), Louise (huisartsenpraktijk de Zandbloem), Jolisa (huisartsenpraktijk Sagenhoek) en Irene (huisartsenpraktijk Smitsplein)