Wijkondersteuner 24 u. p/w

Heb jij werkervaring binnen de zorg, ben je een regelneef, communicatief vaardig en stel je jezelf graag servicegericht op? Heb je ervaring met MS Office en Teams en ben je enthousiast, dan willen wij jou graag ontmoeten! Wij zijn namelijk op zoek naar een leuke, enthousiaste collega die ons team van wijkcoördinatoren wil ondersteunen!

Wat is Huisartsen Eemland

Huisartsen Eemland is de regionale huisartsenorganisatie voor Eemland en omstreken. Het kantoor van Huisartsen Eemland bevindt zich in Amersfoort. Huisartsen Eemland ondersteunt huisartsen met o.a. zorgprogramma’s voor chronische zorg, ouderen en de GGZ. We ontwikkelen daarnaast samen met de huisartsen innovatieve producten die bijdragen aan goede patiëntenzorg en het werkplezier van de zorgprofessionals. Ook de huisartsenpost Amersfoort valt onder onze organisatie (zie www.huisartseneemland.nl voor meer informatie).

Sinds 2021 werkt Huisartsen Eemland in het kader van de O&I (Organisatie & Infrastructuur) aan de opbouw en het onderhoud van wijksamenwerkingsverbanden. De regio Eemland is verdeeld in 19 verschillende wijken. Binnen een wijk heeft de wijkcoördinator samen met de huisartscoördinator een aanjagende en trekkende rol op het vlak van verbetering van de eerstelijnszorg zorg binnen een wijksamenwerkingsverband. Zij zijn de verbindende factor tussen de 0e-, 1e– en 2e lijn in de wijk. Dit doen zij o.a. door professionals te faciliteren in het leren kennen van elkaar, samen te werken, hen in beweging te brengen en te ontzorgen.

Wat doet een wijkondersteuner

De wijkondersteuner assisteert de wijk- en de huisarts coördinator op administratief en secretarieel gebied in de wijk. Hij of zij organiseert bijeenkomsten, zoekt locaties, zet datumprikkers uit, verzamelt de benodigde stukken voor vergaderingen, notuleert en volgt acties op. Het gaat dan om vergaderingen van projectgroepen, stuurgroepen en overleg met strategische samenwerkingspartners in de wijk zoals de gemeente of de thuiszorg. De wijkondersteuner zorgt voor een up-to-date sociale kaart, het dashboard van de wijk en het projectportfolio. Op gebied van communicatie helpt hij of zijn mee om op regelmatige basis content te verzamelen voor nieuwsbrieven, de wachtkamerschermen of social media in de wijk of het maken van presentaties of b.v. flyers. Een wijkondersteuner binnen de Huisartsen Eemland werkt voor meerdere wijken tegelijkertijd.

Kennis & Ervaring

De wijkondersteuner:

  • Heeft MBO werk- en denkniveau (administratief/secretariële opleiding of aantoonbare relevante ervaring);
  • Is geordend en werkt gestructureerd;
  • Is integer en betrouwbaar;
  • Kan zelfstandig werken;
  • Kan proactief meedenken en voorstellen voor verbetering doen;
  • Heeft aantoonbare kennis van Microsoft Office pakketten en kan goed werken in een Teams omgeving;
  • Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Heeft affiniteit of ervaring met de zorg en het werken met zorgprofessionals waaronder huisartsen;
  • Is sociaal vaardig;

Wij bieden een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We gaan in beginsel een contract van circa 24 uur per week voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd waarop de CAO Huisartsenzorg van toepassing is.

Inschaling vindt plaats conform de FWHZ in schaal 6 (€ 2.788,00 tot € 3.806,00 per maand o.b.v. 38 uur) afhankelijk van mate van senioriteit, kennis en ervaring.

Aanvullende informatie en/of jouw sollicitatiebrief met cv kun je sturen aan: hr@huisartseneemland.nl.

De sluitingsdatum is 10 oktober a.s. De gesprekken worden gepland vanaf 24 oktober a.s.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.