Wijkcoördinator

Heb jij werkervaring binnen de eerstelijnszorg, ben je daadkrachtig en verbindend? Kun je goed netwerken, ben je enthousiast, dan willen wij jou graag ontmoeten! Wij zijn namelijk op zoek naar een leuke, enthousiaste collega die ons team van wijkcoördinatoren wil komen versterken!

Wat is Huisartsen Eemland
Huisartsen Eemland is de regionale huisartsenorganisatie voor Eemland en omstreken. Het kantoor van Huisartsen Eemland bevindt zich in Amersfoort. Huisartsen Eemland ondersteunt huisartsen met o.a. zorgprogramma’s voor chronische zorg, ouderen en de GGZ. We ontwikkelen daarnaast samen met de huisartsen innovatieve producten die bijdragen aan goede patiëntenzorg en het werkplezier van de zorgprofessionals. Ook de huisartsenpost Amersfoort valt onder onze organisatie (zie www.huisartseneemland.nl voor meer informatie).

Sinds 2021 werkt Huisartsen Eemland in het kader van de O&I (Organisatie & Infrastructuur) aan de opbouw en het onderhoud van wijksamenwerkingsverbanden. Wijkcoordinatoren en huisartsen coördinatoren zorgen in alle wijken binnen de regio voor de implementatie hiervan.

Wat doet een wijkcoordinator binnen de O&I
De regio Eemland is verdeeld in 19 verschillende wijken. Binnen een wijk heeft de wijkcoördinator samen met de huisartscoördinator een aanjagende en trekkende rol op het vlak van verbetering van de eerstelijnszorg zorg binnen een wijksamenwerkingsverband. De wijkcoördinator en de huisartscoördinator. Ze zijn de verbindende factor tussen de 0e-, 1e– en 2e lijn in de wijk. Dit doen zij o.a. door met professionals uit het netwerk samen te werken en in gesprek te zijn met inwoners. Ze geven inhoudelijk leiderschap en zijn een vliegwiel voor verbetering en vernieuwing. Ze maken hierbij gebruik van data over de wijk en dragen daarmee bij aan de regionale speerpunten samen met Huisartsen Eemland.

Periodiek komen zowel de wijkcoördinatoren als de huisartscoördinatoren uit de regio Eemland bij elkaar om op de hoogte te blijven van landelijke, stedelijke en regionale ontwikkelingen. Zo delen zij kennis en ervaringen uit de regio en inspireren zij elkaar.

Als wijkcoördinator maakt je deel uit van een team (wijkcoördinatoren) uit de regio Eemland. Naast je eigen werk in de wijk(en) zijn er ook andere taken te vervullen. Zo kun je werken als projectleider van regionale projecten of projecten op wijkniveau. Omdat het een relatief nieuwe functie is, je voor verschillende disciplines in de wijk een gesprekspartner bent en omdat er grote verschillen zijn tussen de wijken qua karakter wordt er veel aanspraak gemaakt op je anticiperend en verbindend vermogen, communicatietechnieken en assertiviteit.

Profiel
Als wijkcoördinator ben je een generalist met hands-on mentaliteit die het een uitdaging vindt:

 • Om zelfstandig te functioneren;
 • Om te netwerken;
 • Om een sleutelrol in ‘jouw’ wijk(en) te vervullen en frequent contact te onderhouden;
 • Om problemen te signaleren en het initiatief te nemen om tot een oplossing te komen.
 • Om samen met je collega’s te sparren en te helpen om de O&I verder vorm te geven.

Herken jij je in het profiel en heb je:

 • Ervaring in de gezondheidszorg-/eerstelijns sector (pré);
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Aantoonbare werkervaring met het opzetten van medisch-sociale programma’s op wijkniveau
 • Affiniteit met zorginnovatie;
 • Een sterke intrinsieke motivatie om maatschappelijke impact te realiseren.

Wij bieden een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We gaan in beginsel een contract aan van 24 uur per week voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd waarop de CAO Huisartsenzorg van toepassing is. Inschaling vindt plaats conform de FWHZ in schaal 9 (€ 3.787,00 tot € 4.839,00 per maand o.b.v. 38 uur).

Aanvullende informatie en/of jouw sollicitatiebrief met cv kun je sturen aan: hr@huisartseneemland.nl.
De sluitingsdatum is 19 januari 2022. De (online) gesprekken worden gepland vanaf 24 januari.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.