Scholingscoördinator | 24 uur p/w

Ben jij onze nieuwe bevlogen collega die samen met de scholingsmedewerkers uitvoering wil geven aan het (na)scholingsprogramma voor onze huisartsen en medewerkers in de dagpraktijken, chronische en Spoedzorg en heb je ervaring met het initiëren en ontwikkelen van scholingsactiviteiten in samenwerking met externe partners? Dan nodigen wij jou graag uit voor een gesprek!

Waar kom je te werken?
Huisartsen Eemland ondersteunt als regionale huisartsenorganisatie de huisartsen in de regio Eemland (Amersfoort e.o.) en faciliteert in de zorg door o.a:

 • Organisatie van zorgprogramma’s voor chronische zorg, ouderen en de GGZ binnen de huisartsenpraktijken.
 • Leveren van Spoedzorg vanuit de Huisartsenpost.
 • Ontwikkeling en praktische implementatie van innovaties, welke bijdragen aan goede patiëntenzorg en het werkplezier van de zorgprofessionals.
 • Servicegerichte ondersteuning van de praktijken.
 • Netwerkontwikkeling op zowel wijk als regionaal niveau. Vanuit Organisatie en Infrastructuur (O&I) werkt Huisartsen Eemland aan de opbouw en het onderhoud van wijksamenwerkingsverbanden. Dit wordt gedaan met een wijk coördinatoren en huisartsen coördinatoren binnen alle wijken in de regio Eemland.
 • Huisartsen Eemland werkt vanuit het gezondheidsakkoord SamenSterker samen met de tweedelijn, VVT-instellingen, GGZ, sociaal domein en eerstelijnszorgverleners als apothekers, oefentherapeuten en diëtistes om gezamenlijke ontwikkelingen in de volle breedte van het zorglandschap te kunnen realiseren.

Binnen onze dynamische en jonge organisatie kom je te werken in een team waar de lijnen kort zijn. Wij bieden een prettige werksfeer met gedreven en gemotiveerde collega’s. Persoonlijke inbreng en initiatieven worden gewaardeerd en gestimuleerd. Samen investeren we voortdurend in innovatie en verbetering van de zorg die wij leveren. Zie www.huisartseneemland.nl voor meer informatie.

Wat doet een Scholingscoördinator?
De scholingscoördinator is de verbindende factor tussen de regio-organisatie en onze (kader) huisartsen en medewerkers uit de huisartsenpraktijken en voor de huisartsenpost op het gebied van deskundigheidsbevordering en (na)scholingsactiviteiten. Je stelt gezamenlijk de (na)scholingsagenda op, regelt de accreditaties, initieert activiteiten al dan niet in samenwerking met de overige partners uit de regio, zoals bv. het ziekenhuis of andere regio-organisaties. Hiernaast heb je een rol in het organiseren van scholingsdagen zoals de HE dag, voor alle zorgprofessionals binnen de huisartsenpraktijken en de O&I dag voor alle betrokken (zorg)professionals binnen de wijksamenwerkingsverbanden in de regio Eemland.

Wat wordt er verder van je verwacht?

 • Je ontwikkelt en organiseert het jaarlijkse (na)scholingsaanbod in samenwerking met externe partners en docenten, aansluitend bij leerwensen en benodigde kwalificaties en deskundigheidsbevordering van diverse beroepsgroepen.
 • Je signaleert de verschillende scholingen in de regio in verband met de mogelijkheden om daarbij aan te sluiten.
 • Je zorgt voor inhoudelijke afstemming met interne opleiders en/of externe onderwijsinstellingen en zorgt voor aansluiting op scholingsbehoeften in de binnen de huisartsenorganisatie en -praktijken.
 • Je contracteert de docenten en opleidingsorganisaties.
 • Je coördineert de accreditaties van het scholingsaanbod.
 • Je coacht en stuurt de scholingsmedewerkers bij het uitvoeren van hun taken.

Wat breng jij mee?

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau met ervaring op het gebied van scholingen.
 • Affiniteit met de eerstelijnszorg, bij voorkeur de huisartsenzorg.
 • Communicatief vaardig, proactief en verbindend.
 • Je bent in staat partijen bij elkaar te brengen en hebt gevoel voor onderlinge verhoudingen.
 • Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van deskundigheidsbevordering en kwaliteitseisen binnen de huisartsenzorg en weet deze te vertalen naar een passend scholingsaanbod.

Ons aanbod
Wij bieden een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We starten met een contract aan van 24 uur per week voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd waarop de cao huisartsenzorg van toepassing is.

Inschaling vindt plaats conform de FWHZ in schaal 9 van minimaal € 3.901,- en max € 4.985,- bruto per maand o.b.v. 38 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Naast de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 7,5% eindejaarsuitkering (vanaf 2023 8,33%), een telefoon, een laptop, thuiswerk- en reiskostenvergoedingen, bieden wij ruimte voor creatieve en innovatieve ideeën en opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Jouw sollicitatie
Jouw motivatie en cv kan rechtstreeks gestuurd worden naar hr@huisartseneemland.nl.
Voor aanvullende informatie betreft deze positie kun je contact opnemen met Simone Fens, Manager Zorg en Innovatie via s.fens@huisartseneemland.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.