Projectleider ICT | 24-32 uur per week

Heb jij ervaring met projectmanagement en het aansturen van een projectteam met hoog gemotiveerde professionals? Wil jij je inzetten voor de ontwikkeling en implementatie van ICT en andere verbeteringen of innovaties in de organisatie? Lees dan snel verder!  

Waar kom je te werken? 

Huisartsen Eemland ondersteunt als regionale huisartsenorganisatie de huisartsen in de regio Eemland (Amersfoort e.o.) en faciliteert in de zorg door o.a:

 • Ketenzorgprogramma’s voor chronische zorg, ouderen en de GGZ binnen de huisartsenpraktijken.
 • Ontwikkeling en praktische implementatie van innovaties, die bijdragen aan goede patiëntenzorg en het werkplezier van de zorgprofessionals.
 • Vanuit Organisatie en Infrastructuur (O&I) werkt Huisartsen Eemland aan de opbouw en het onderhoud van wijksamenwerkingsverbanden. Dit wordt gedaan met wijkcoördinatoren en huisartsencoördinatoren binnen alle wijken in de regio Eemland.  
 • Huisartsen Eemland werkt o.a. samen met ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingstehuizen, GGZ, gemeente, GGD, welzijn om gezamenlijke ontwikkelingen in de volle breedte van het zorglandschap te kunnen realiseren.
 • De huisartsenpost Amersfoort valt ook onder de organisatie.  

Binnen onze dynamische en jonge organisatie kom je te werken in een team waar de lijnen kort zijn. Wij bieden een prettige werksfeer met gedreven en gemotiveerde collega’s. Persoonlijke inbreng en initiatieven worden gewaardeerd en gestimuleerd. Samen investeren we voortdurend in innovatie en verbetering van de zorg die wij leveren. Zie huisartseneemland.nl voor meer informatie. 

Wat doet een projectleider?
Als projectleider ICT heb je een centrale rol bij het ontwikkelen, implementeren en realiseren van innovaties en projecten in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Denk daarbij aan regionaal informatiesysteem, implementeren van een samenwerkingsplatform (M365) en het selecteren van nieuwe e-Health ontwikkelingen. Je draagt hiermee bij aan het verhogen van de kwaliteit van de digitale technologie, je volgt de ontwikkelingen binnen de ICT en zorgt dat deze omgezet worden in nieuwe initiatieven die bruikbaar zijn in de (eerstelijns) gezondheidszorg. 

Jouw werkzaamheden
Als projectleider ICT ben je onder andere (mede)verantwoordelijk voor: 

 • Het opstarten, monitoren, succesvol opleveren en evalueren van projecten.
 • Het onderhouden van contacten met diverse eerstelijnszorgverleners en met andere partijen.
 • Het inventariseren van de gewenste ondersteuning onder eerstelijns zorgaanbieders op de aspecten kwaliteitsimplementatie, samenwerking binnen de eerste lijn, continuïteit van zorg en facilitaire dienstverlening.
 • Het stellen van prioriteiten met betrekking tot de te leveren ondersteuning in relatie tot het beschikbare budget. 

Wat breng jij mee? 

 • Minimaal hbo- of academisch denk- en werkniveau.
 • Ervaring op het gebied van project en/of programma management en het begeleiden veranderingsprocessen in de ICT.
 • Je hebt affiniteit met/kennis van ICT. 
 • Je bent alert en initiatiefrijk, je signaleert trends en ontwikkelingen, bespreekt dit met andere belanghebbenden én vertaalt dit naar concrete voorstellen die geïmplementeerd kunnen worden.
 • Je combineert een conceptueel denkvermogen en realisatiekracht met een positief kritische instelling.  
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

Ons aanbod
Wij bieden een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We gaan in beginsel een contract aan van 24 – 32 uur per week voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd waarop de CAO Huisartsenzorg van toepassing is. 

Inschaling vindt plaats conform de FWHZ in schaal 9, minimaal € 4.071,- en max € 5.202,- bruto per maand o.b.v. 38 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Naast de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% eindejaarsuitkering, een telefoon, een laptop, thuiswerk- en reiskostenvergoedingen, bieden wij ruimte voor creatieve en innovatieve ideeën en opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Jouw sollicitatie
Jouw motivatie en cv kunnen rechtstreeks gestuurd worden naar HR@huisartseneemland.nl. 

Voor aanvullende informatie betreft deze positie kun je contact opnemen met Joyce van Ee, Informatiemanager via j.vanee@huisartseneemland.nl. 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 4 en 5. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.