Praktijkondersteuner Huisarts Jeugd GGZ (POH-JGGZ)

Ben jij een teamspeler die makkelijk contact maakt? Draai jij je hand niet om voor vernieuwingen?
Leer jij snel? Zijn ‘accuratesse’, ‘gestructureerd’ en ‘kritisch’ begrippen die bij jou passen?

Dan pas je bij ons!

Als Medewerker POH-JGGZ bij Huisartsen Eemland BV werk je in een innovatieve en dynamische zorgonderneming gevestigd in Amersfoort. Wij zijn een jonge huisartsenorganisatie in de regio Eemland met bijna 100 medewerkers in dienst waar 160 huisartsen het eerste aanspreekpunt zijn voor ruim 350.000 inwoners. Wij zijn als Huisartsen Eemland het centrale aanspreekpunt tussen de huisartsen en onze ketenpartners. Wij ontwikkelen zorgprogramma’s, exploiteren de huisartsenpost, faciliteren de huisartsenpraktijken, geven nascholingen en hebben nog heel veel meer plannen voor de toekomst. De huisarts wordt steeds meer de regisseur van ons zorglandschap en daar ondersteunen wij hen bij!

Rol van de POH-GGZ Jeugd
Als POH Jeugd GGZ ondersteun je de huisarts in de rol van poortwachter bij het verlenen van GGZ-zorg. Je wordt ingezet voor probleem- en vraagverheldering, laagdrempelige, direct toegankelijke advisering en ondersteuning bij opvoedingsvragen en kortdurende (probleemgerichte) begeleiding en behandeling van patiënten van 0 tot 18 jaar (en hun ouders). Doel is om de eerstelijns GGZ-zorg vanuit de huisartsenpraktijk te versterken en te verbinden met het wijkteam, de jeugdarts (GGD) en waar nodig specialistische hulp, waarbij goede kennis van de sociale kaart van belang is.

Onze regionale huisartsenorganisatie is volop in beweging. Dit vraagt om een flexibele organisatie die gericht is op continu leren en verbeteren. Dat geldt dus ook voor jou!

De werkzaamheden van POH-GGZ Jeugd zijn:

 • Probleemverheldering, de intake verzorgen met het kind/ jongere en diens ouders / verzorgers / netwerk;
 • Zelfstandig spreekuur houden;
 • Samenwerken met, consulteren en adviseren van de huisarts;
 • Screeningsdiagnostiek uitvoeren;
 • Adviseren over de best passende hulp en/of ondersteuning;
 • Voorlichting (psycho-educatie)/ begeleiding bieden;
 • Kortdurende behandelingen uitvoeren;
 • Contacten met het wijkteam, de jeugdarts (GGD), de eerste/tweedelijns GGZ opbouwen en
  onderhouden.

Als POH-GGZ Jeugd heb je:

 • Een afgeronde HBO / WO in de richting van orthopedagogiek, sociaal psychiatrische hulpverlening, kinder- en jeugdpsychologie, pedagogische wetenschappen, het liefst in combinatie met de opleiding POH-GGZ;
 • Ervaring met hulpverlening aan kinderen en jeugd;
 • Kennis van (erkende) therapeutische interventies en behandelmethoden, gedragsproblemen en -stoornissen;
 • Kennis van het huidige jeugdzorgsysteem en daarbinnen ontwikkelingen op dit vakgebied
 • Kennis van de sociale kaart;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met eHealth programma’s;
 • Ervaring met werken met een digitaal dossier.

Aanbod
Wij bieden je een uitdagende functie voor minimaal 16 uur per week (woensdag als vaste dag, de rest in overleg) met veel verantwoordelijkheid in een dynamische organisatie. De functie wordt afhankelijk van jouw ervaring bij de start gewaardeerd in schaal 8 van de CAO Huisartsenzorg, minimaal 3.451,- EUR en maximaal 4.517,- EUR per maand, bij een fulltime dienstverband (38 uur). Aanstelling vindt plaats voor één jaar met de intentie om te verlengen naar een vaste aanstelling.

Solliciteren
Wij vragen je rechtstreeks bij Huisartsen Eemland te solliciteren door je curriculum vitae met een motivatie te sturen t.a.v. HR@huisartseneemland.nl.
Sollicitaties via een werving- & selectiebureau worden niet in behandeling genomen. Een referentie- en diplomacheck maken standaard deel uit van ons recruitmentproces We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Voor meer informatie over de functie of onze organisatie kun je contact opnemen met Rianne van Merendonk via e-mailadres r.vanmerendonk@huisartseneemland.nl of telefonisch (06) 184 167 24.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.