Verdediging proefschrift huisarts Loes Meijer 'How professionals learn while collaborating'

Dinsdag 31 oktober 2023
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/verdediging-proefschrift-huisarts-loes-meijer-how-professionals-learn-while-collaborating/

Op 23 november a.s. verdedigt huisarts Loes Meijer haar proefschrift. Zij richtte zich in haar promotie-onderzoek op het samenwerkingsproces van zorgprofessionals die gezamenlijk gecoördineerde patiëntenzorg geven en organiseren vanuit verschillende organisaties (eerste lijn en tweede lijn).

De transmurale zorg heeft altijd haar aandacht gehad. Het is iets waar zij zich al vrijwel haar hele loopbaan voor inzet. Als huisarts in Amersfoort heeft zij ten behoeve van de transmurale samenwerking voor de hele regio Eemland een belangrijke rol op zich genomen, onder andere vanuit haar jarenlange betrokkenheid bij MCCE.

'Samen heb je zoveel meer mogelijkheden'

“Het mooie aan dit onderwerp vind ik dat je samen zoveel meer mogelijkheden hebt dan ieder apart. Daarnaast geeft het patiënten vertrouwen als we goed samenwerken over de grenzen van onze muren heen. Tijdens de reis die onze patiënten doorlopen bij chronische ziekte, zijn we betrokken bij delen en met elkaar vormen we geheel “, vertelt Loes.

Leren van elkaar

In het onderzoek heeft Loes zich verdiept in samenwerking en leren van elkaar. Loes legt uit wat hierin naar voren is gekomen: “Uit het onderzoek blijkt onder andere dat tegenstrijdigheden en conflicten in de samenwerking tussen zorgprofessionals de start zijn van gezamenlijk leren en veranderen. Ook blijkt dat professionals zelf in staat zijn om contradicties te herkennen, en hierdoor veranderingen teweeg te brengen in hun werkwijze.”

Dank aan ieder die heeft bijgedragen

Loes wil graag van de gelegenheid gebruik maken om een aantal mensen te bedanken: “Er zijn huisartsen en specialisten, zowel uit regio Eemland als twee andere regio’s, die op verschillende wijze hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Ik wil hen graag hartelijk bedanken voor hun bijdrage”.


Proefschrift en verdediging

Je kunt het proefschrift, met de titel “How professionals learn while collaborating: collaborative patient care across organizational boundaries”, lezen.

Lees het proefschrift

De verdediging vindt plaats op donderdag 23 november, om 10.15 uur. Je kunt de verdediging online volgen.

Volg de verdediging via livestream

Wil je contact met Loes Meijer opnemen? Mail haar dan op L.J.Meijer@umcutrecht.nl


Namens Huisartsen Eemland complimenteren wij Loes met dit onderzoek en deze mijlpaal in haar loopbaan.