Huisarts-ambassadeur dermatologie, iets voor jou?

Dinsdag 13 februari 2024
Delen:
https://huisartseneemland.nl/over-ons/nieuws/gezocht-huisarts-ambassadeur-dermatologie/

Ben jij een huisarts met affiniteit voor dermatologie of wil je deze ontwikkelen? Dan is de rol van huisarts-ambassadeur dermatologie iets voor jou!

Afgelopen jaar heeft succesvol een pilot dermatologie plaatsgevonden. In 2024 en 2025 krijgt dit project een vervolg, en kunnen veel meer wijksamenwerkingsverbanden deelnemen!

Waar zijn we naar op zoek? 

Wij zoeken huisarts-ambassadeurs dermatologie! Dit zijn huisartsen die voor de duur van 1 jaar (april 2024 - april 2025) binnen hun wijksamenwerkingsverband (WSV) huisarts-ambassadeur dermatologie willen zijn.

Een huisarts-ambassadeur dermatologie helpt mee om drie zorgpaden voor (pre) maligne huidafwijkingen goed geïmplementeerd te krijgen binnen zijn/haar WSV. Hierbij gaat het om juiste en volledige uitvoer van de zorgpaden door alle huisartsen. De rol van huisarts-ambassadeur richt zich op de uitvoer van reguliere huisartsenzorg volgens de NHG-richtlijn. Er is hierbij geen sprake van verplaatsing van zorg van de 2e lijn naar de 1e lijn. 

Wat levert het je op?

Huisarts-ambassadeurs die in 2023 meegedaan hebben in de pilot zijn heel enthousiast over hun rol. Een van de reacties uit 2023:

Dankzij het werken aan de transmurale afspraken, de nascholing en intervisies heb ik veel geleerd over verdachte huidplekjes. Dit heb ik ook goed kunnen delen met mijn achterban. Bijkomend voordeel is dat door het samenwerken de contacten tussen dermatologen en ons huisartsen laagdrempeliger verlopen. En daardoor kun je kwaliteitsslagen maken.

De huisarts-ambassadeur wordt met een wekelijkse vacatievergoeding, regelmatige intervisie met dermatologen en een skillslab ondersteund in deze rol. Wil je meer weten? Download hieronder meer informatie.

Informatie huisarts-ambassadeur

Meld je aan!

Heb je interesse, of wil je meer info? Meld je aan bij de projectleider: Lyanne van Dam, via / 06-25101607