Adres: Leerhotel het Klooster, Daam Fockemalaan 10 Amersfoort
Tijd: 14.30-22.00 uur

Het programma

14.30-14.45 uurplenaire opening
15.00-16.15 uurworkshopronde 1
16.15-16.45 uurpauze
16.45-18.00 uurworkshopronde 2 
18.00-19.30 uurdineren en netwerken 
19.30-21.00 uurplenaire show: interactief terugspeeltheater met simulatie van actuele onderwerpen uit de huisartsenpraktijk
21.00-22.00 uurnetwerkborrel

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan de workshops, is het ook mogelijk aan te sluiten vanaf het diner.

De workshops

Licht verstandelijke beperking in de praktijk
Gegeven door Katrien Pouls en Lianne Alsema, artsen verstandelijk gehandicapten
In deze workshop gaan we aan de slag met het herkennen van een licht verstandelijke beperking (LVB) in je praktijk. Waar let je op, hoe communiceer je op welk niveau? We bespreken ook welke problemen zij vaak ondervinden in de complexe maatschappij en gaan aan de slag met SCIL, waarmee je iemand snel screent op LVB.

Cognitie en alcohol bij ouderen
Gegeven door Manon Crull, Silverein
In deze workshop gaat specialist ouderengeneeskunde Manon Crull, in op de invloed van alcohol op het verouderende lichaam. Diagnostiek van cognitieve problemen is dan extra lastig. Wat zijn signalen, hoe maak je dit bespreekbaar en wat zijn de mogelijkheden om toch te komen tot diagnostiek?

Wondzorg in de huisartsenpraktijk
Gegeven door huisarts Caro Bakker, vaatchirurg Maartje Loubert en verpleegkundig specialist Grietje Dekker
Wondzorg, hoe zat het ook alweer? Welke protocollen volg je? Wat moet je doen als iemand een langdurige wond heeft? In deze workshop nemen we het nog eens goed met je door.

Breineducatie bij chronisch pijn
Gegeven door Eelko Barnhoorn, Human Movement Scientist
Chronisch pijn is een veelvoorkomend en lastig behandelbaar gezondheidsprobleem. Het is een probleem dat een multidisciplinaire benadering nodig heeft in zowel de eerstelijnsgezondheidszorg en mogelijk tweedelijnsgezondheidszorg. Deze workshop heeft als doel het ‘onvoldoende verklaarde’ begrijpelijk te maken.

Cultuursensitief werken
Gegeven door Pharos
In deze workshop leer je meer over je eigen culturele bagage en hoe dit van invloed is op jouw manier van handelen als professional. Je leert onder andere hoe cultuur van invloed kan zijn op jouw relatie met je patiënt.

Je mag workshops naar wens kiezen. Dit mag ook buiten eigen rol of comfortzone liggen.

Plenaire sessie – Theater Draad

Na het diner is er een plenaire show, gegeven door Theater Draad. Zij verzorgen een treffend terugspeeltheater waarin actuele onderwerpen uit de huisartsenpraktijk gesimuleerd worden. Een show vol herkenning en verbinding die je een frisse kijk op jezelf en je werk zal geven.