Weet wat u wilt

Laagdrempelig, met weinig tijdsinspanning en veel opbrengst een bijeenkomst organiseren over het belang van ACP en palliatieve zorg? Lees dan vooral even verder!

 

In onze regio hebben al 3 huisartsenpraktijken een bijeenkomst voor hun oudere patiënten georganiseerd waarin ze geïnformeerd worden over palliatieve zorg. De bijeenkomsten zetten aan tot vroegtijdig met elkaar en met de huisarts in gesprek te gaan over hun wensen.

Het is een hele mooie voorbereiding op het ACP gesprek met de individuele patiënt in de huisartsenpraktijk.

Hierbij reacties van een aantal huisartsen uit Utrecht die al zo’n bijeenkomst georganiseerd hebben.

Overweeg je om dit ook voor je praktijk te organiseren?

In een korte online bijeenkomst op 11 april informeert Robin Zuidam van het Bezinningshuis hoe je dit aanpakt. Veel van de voorbereiding wordt voor je gedaan, je nodigt patiënten wel zelf uit en bent hoofdgast op de patiëntenbijeenkomst.  Er zijn verschillende keuzes te maken zoals welke patiëntengroep je uitnodigt en of je dit alleen of samen met andere praktijken doet. In overleg met de huisarts worden bij de bijeenkomsten ook wijkverpleegkundigen, mantelzorgondersteuning, vertegenwoordiging van het hospice etc. uitgenodigd.

Robin bespreekt de mogelijkheden, er is ruimte voor vragen en de presentatie wordt (deels) getoond die je patiënten ook te zien krijgen.

Geïnteresseerd?

Doe mee met de online bijeenkomst op 11 april 2023 van 1700-1800

Opgeven via de nascholingsagenda

Doelgroep; huisartsen. Eventueel samen met wijk coördinator,  een POH of praktijkmanager die betrokken zijn bij de organisatie van zo’n bijeenkomst

11/04/2023 17:00 - 18:00
Online
Huisartsen, POH, Praktijkmanager,
Kosten: Gratis
Plekken over: 25
Accreditatie: Nee
  • Algemene voorwaarden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.