Webinar belang onafhankelijke geneesmiddeleninformatie

In hoeverre wordt jouw voorschrijfgedrag beïnvloed door de farmaceutische industrie? Hoe belangrijk vind jij onafhankelijke informatie over geneesmiddelen?

Tijdens deze webinar op 28 september gaat Menno van Woerkom van het IVM met jullie in gesprek over deze vragen.

Aan bod komen voorbeelden van verdekte reclame en de beïnvloedingsstrategieën van de farmaceutische industrie. Daarnaast leer je, hoe je informatie kunt doorlichten op belangenverstrengeling. En na afloop weet je het belang van onafhankelijke informatie en welke bronnen je daarvoor kunt raadplegen.

Wie is IVM?
Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) staat voor kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van het geneesmiddelengebruik. Het IVM doet dat door beleid en wetenschap te vertalen naar praktische handvatten voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met medicijnen te maken heeft.

Voor nieuwe, op de markt toegelaten geneesmiddelen bestaan meestal nog geen richtlijnen. Artsen en POH’s ontvangen daarentegen wel al veel informatie van de registratiehouders van het nieuwe geneesmiddel. Dat maakt het lastig om te bepalen of een nieuw, vaak duur geneesmiddel voor de patiënt een meerwaarde heeft ten opzichte van de bestaande middelen. Ons doel is voorschrijvers helpen een onderbouwde keuze te maken om wel of geen nieuw geneesmiddel en hen stimuleren doelmatig voor te schrijven.

 

28/09/2021 11:00 - 12:30
Online - deelnemers ontvangen een link
Diabetesverpleegkundigen, POH-GGZ, POH-S, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen,
Kosten: Gratis
Plekken over: 22
Accreditatie: N.v.t.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.