Van Persoonsgerichte zorg 1.0 naar 2.0 – Van samen werken naar Samenwerken

Uitgangspunt van ons allen is dat we graag goede zorg willen leveren, op een persoonsgerichte manier. Hoe kan je daarin als team blijven samenwerken en eenduidig met elkaar communiceren in een omgeving waarin we met steeds meer mensen gaan samenwerken? Sluit dit aan bij de zorg die je daadwerkelijk zou willen bieden als praktijk? Hoe zorg je dat de gekozen projecten gedragen worden door alle medewerkers? Moet alles wat kan en moet dat meteen?

Tijdens de workshop betrekken wij de hele praktijk, want het doel is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen vanuit willen en kunnen, van zowel de praktijkhouders en de medewerkers. Deze training sluit aan op de trainingen ‘’het andere gesprek voor POH’s’’ en ‘’coachende vaardigheden voor praktijkassistenten’’ en de training die eerder gegeven is aan huisartsen over persoonsgerichte zorg door Karin Dubois.

Persoonlijke en zakelijke drijfveren
Met onze aanpak zetten wij ook de praktijk in beweging en dagen we uit tot het formuleren van doelen – acties en afspraken vanuit de praktijkdoelstellingen. Met als doel dat iedereen in zijn kracht komt zodat men tijd en energie doelmatig in kan zetten en tegelijkertijd meer werkplezier en minder werkdruk zal gaan ervaren.

PGZ 2.0
Doel: Samenwerking en communicatie optimaliseren vanuit het Waarom Wat en Hoe van persoonsgerichte zorg/samen beslissen

2.0 – de rol van Coachende vaardigheden
Vooraf is er een startgesprek met iemand van de praktijk en Karin Dubois zodat de training aansluit bij de situatie van de praktijk

Dagdeel 1

  • Van Persoonsgerichte zorg 1.0 naar 2.0 en Hoe kan je dit als praktijk vormgeven?
  • Inventariseren, verbeterpunten, communicatie en verduidelijking rollen taken en bevoegdheden
  • Medewerker in eigen regie; weer fris tegen je werkzaamheden aankijken
  • Concrete afspraken maken: Hoe nu verder? En wie doet Wat?

Dagdeel 2

  • Evaluatie dagdeel 1
  • Wat heb je met elkaar nodig om éénduidig te kunnen blijven samenwerken en communiceren
  • Heldere en concrete afspraken in het ‘Hoe behouden we als praktijk onze samenwerking optimaal’

Resultaat
Verbeterde samenwerking en communicatie binnen de praktijk omdat verwachtingen, taken en bevoegdheden zijn. (minder invullen vanuit niet gecheckte eigen aannames). Kortere communicatielijnen. Elkaar op inhoud kunnen aanspreken en geen weerstand meer hoeven te voeren over de zgn. vorm. Communicatie als dynamisch proces.

Kosten
Per 2021 is de prijs per dagdeel: € 750,00 exclusief kilometer vergoeding.

Let op! Vanuit de deelnemende praktijk moet tenminste 1 huisarts en 1 POH de scholing “Het andere gesprek” gevolgd hebben.

01/01/2021 08:00 - 08:00
Volgt
AIOS, Assistenten, Huisartsen, POH-GGZ, POH-JGGZ, POH-S, Praktijkmanagers, Specialisten, Waarnemers,
Kosten: Zie omschrijving
Accreditatie: nvt
  • Geef hier aan hoeveel huisartsen, POH-S, POH-GGZ, praktijkmanagers, assistenten enz er binnen de praktijk werkzaam zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.