Scholing ‘Dementie, en dan?’

Plekken over: 3

Deze nascholing gaat over de zorg voor patiënten bij wie –pas- de diagnose dementie is gesteld en is voor huisartsen en  POH’s die in de huisartsenpraktijk te maken hebben met mensen met dementie. Wat zijn de lichamelijke en geestelijke gevolgen bij mensen met dementie? Judith Groothuis, verpleegkundig specialist geriatrie van MMC zal hierover vertellen.

Karima Matser van Alzheimer Nederland/Samendementievriendelijk zal ingaan op hoe we in gesprek kunnen blijven met mensen met dementie en hoe we overbelasting van de mantelzorg signaleren en wat je dan kunt doen.

Een hulpmiddel bij de zorg voor mensen met dementie is de folder ‘Spreken over vergeten’. We hebben deze folder laten drukken voor de regio en deze wordt vanaf de scholing beschikbaar gesteld aan de aangesloten praktijken. Co-auteur Paul-Jeroen Verkade zal toelichten hoe je dit kunt inzetten na de diagnose.

Tot slot zal een casemanager van Beweging 3 ingaan op wat je van hen kunt verwachten. Wil je alvast aan de slag met dit thema en/of ben je benieuwd naar de folder ‘Spreken over vergeten’? Bekijk dan alvast de volgende linkjes:
Spreken over vergeten
Online training Samendementievriendelijk
Toolkit mantelzorg

*Voor POH’s en huisartsen die werken met het zorgprogramma ouderen via Portavita ouderenzorg is de scholing gratis. Voor praktijken die niet meedoen met Portavita ouderen zijn de kosten € 35,- per persoon.

22/05/2019 13:30 - 17:00
Nijverheidsweg Noord 60a, 3812 PM Amersfoort
Huisartsen, POH-S,
Kosten: Gratis*
Accreditatie: Wordt aangevraagd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.