Scholing CVRM Verdieping

Voor gevorderden

In de scholing CVRM Verdieping worden aan de hand van casuïstiek ingewikkelde dilemma’s behandeld over respectievelijk lipiden en statines, secundaire hypertensie, ouderen en risico verhogende factoren.

Maar liefst 450 patiënten per normpraktijk hebben een verhoogd cardiovasculair risico. Een groot deel hiervan krijgt ketenzorg. De standaard 2019 is op veel essentiële punten aangepast, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. De grootste verandering zit hem in de risicoschatting; de indeling primaire en secundaire preventie is verlaten. We spreken van zeer hoog-, hoog- of laag tot matig verhoogd risico. De weging van diabetes, nierschade en bijvoorbeeld overgewicht is aanzienlijk anders dan in de vorige standaard.
Hiermee is de nieuwe standaard veel meer op het risico van de individuele patiënt gericht en wordt het minder een kookboek en dus wat lastiger te hanteren. Naast veel andere aanpassingen is er ook veel aandacht voor ouderen en tools om risico met je patiënten te bespreken. In deze nascholing wordt aan de hand van complexe casuïstiek de verdieping gezocht.

Duur scholing: 3 uur

Doelstelling: De deelnemer kan op de juiste manier de NHG Standaard CVRM in de praktijk toepassen, ook bij ingewikkelde casuïstiek.

Doelgroep: huisartsen en POH-somatiek

Niveau: gevorderd

Kosten: gratis

Accreditatie: wordt aangevraagd bij het ABC1 van de KNMG, de V&VN en de NVvPO voor 3 punten.

18/10/2022 18:00 - 21:00
Huisartsen Eemland, Basicweg 12c te Amersfoort
Huisartsen, POH-S,
Kosten: gratis
Plekken over: 4
Accreditatie: ja
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.