Organisatie ouderenzorg

Najaar 2022 organiseren we een scholing die bestaat uit 4 bijeenkomsten van 14.45u-20.00u. De training combineert theorie over verouderingsprocessen, de organisatie van ouderenzorg in de huisartsenpraktijk met regionale afspraken en casuïstiek-bespreking. Hierbij is ruimte voor onderlinge uitwisseling en zal de docent van de hogeschool Ede (CHE) aangevuld worden door sprekers/zorgverleners uit onze eigen regio. Een aantal bijeenkomsten vragen enige voorbereiding d.m.v. een e learning of andere (kleine) opdracht om iets te lezen.

Lesdagen:
De scholing bestaat uit 4 lesdagen.
Dag 1: 6-10-2022
Dag 2: 3-11-2022
Dag 3: 24-11-2022
Dag 4: 15-12-2022

Lesdag 6-10
Introductie module door docent CHE Emmalie van Rij
Pathologie en fysiologie van de (gezonde) veroudering en de organisatie van ouderenzorg in onze regio door kaderhuisarts i.o. Lianne van Doornik

Lesdag 3-11
Ethische en juridische aspecten
Wetten: WZD, Wlz, WMO en ZV
We bespreken hoe de patiënt toegeleid kan worden naar het juiste loket. Zodat je met de patiënt en zijn netwerk verschillende scenario’s kunt bedenken en de voor-en nadelen kunnen bespreken van een Wmo of Wlz indicatie. Financieringsstromen en wetgeving komen aan de orde, waarbij de theorie meteen geoefend wordt d.m.v. casuïstiek.   Daarnaast gaan we in op de samenwerking met de transferverpleegkundige.

Lesdag 24-11
Netwerkzorg
Wat is netwerkzorg, wat is je eigen rol daarin. Hoe breng je het netwerk in beeld etc. Wijk coördinator Wypke Zuidweg zal aan de hand van persona’s de deelnemers meenemen in inzet van het netwerk. Tevens zal iemand uit het sociaal domein het onderwerp mantelzorg bespreken, en zal de vragenlijst EDIZ besproken worden (om overbelasting mantelzorg te kunnen screenen)

Lesdag 15-12
In kaart brengen van kwetsbaarheid, MDO, rapportage, gebruik van juiste ICPC (ADEPD richtlijn), HIS/KIS en gebruik SFMPC (zorgplan) door docent CHE. Een specialist ouderengeneeskunde licht regionale samenwerkingsafspraken toe zoals ‘’samenwerking huisarts en SO’’ en ‘’MDO’’ en zij kan ingaan op casuïstiek. 

Accreditatie aangevraagd bij V&VN en NVvPO door CHE
Voor: POH-S/POH ouderenzorg.
Plaats: Huisartsen Eemland, Basicweg 12C
Opgeven via de nascholingsagenda voor alle 4 de bijeenkomsten.
Gratis voor praktijken die meedoen met regio contractering. 200 euro voor de overige praktijken.

06/10/2022 14:45 - 20:00
Basicweg 12c te Amersfoort
POH-S,
Kosten: Zie tekst
Plekken over: 2
Accreditatie: Ja
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.