Nascholing nieuwe standaard CVRM III

Plekken over: 0

In april komt de nieuwe NHG-standaard CVRM uit. In deze nascholing gaan we in op de verschillen tussen de nieuwe en oude standaard en hoe de nieuwe werkwijze te implementeren. Verder is er tijdens deze scholing aandacht voor (het meten van) de bloeddruk en alles wat daarbij komt kijken.

In deze NHG-standaard verandert o.a. de risicoschatting, waarin de indeling van primaire en secundaire preventie komt te vervallen. Hiervoor in de plaats komt een zeer hoog-, hoog- of laag tot matig verhoogd risico. Er wordt in de nieuwe NHG-standaard anders omgegaan met zaken als chronische nierschade, diabetes en overgewicht. Uiteindelijk is het doel om te komen tot een plan op maat met de patiënt, waarbij rekening gehouden wordt met de jongere, maar zeker ook de oudere patiënt.

Om CVRM goed te kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk is het van essentieel belang dat de bloeddruk op een gevalideerde manier gemeten wordt. De afgelopen jaren zijn er meerdere soorten metingen beschreven, maar ook veel vragen ontstaan over de manier waarop we nu het beste kunnen meten. En dan nog de interpretatie van alle getallen en hoe we deze mogen toepassen. Kortom: wanneer heeft iemand nu een goede bloeddruk op een goede, betrouwbare manier gemeten?

De scholing wordt gegeven door Erik Oudshoorn, kaderhuisarts Hart- en vaatziekten bij Huisartsen Eemland.

*Deze scholing is gratis voor huisartsen en POH’s die binnen Huisartsen Eemland werken met de keten CVRM. Er wordt gezorgd voor een lichte maaltijd.

02/07/2019 17:30 - 21:00
Nijverheidsweg Noord 60a, 3512 PM Amersfoort
Huisartsen, POH-S,
Kosten: Gratis*
Accreditatie: wordt aangevraagd

Deze scholing zit helaas vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk via en mailtje naar info@huisartseneemland.nl.