Nascholing ‘De coachende praktijkassistente’ (groep 3)

Training voor praktijkassistenten

De Coachende doktersassistente, het andere gesprek
In navolging voor de nascholing ‘het andere gesprek’ voor POH’s nu ook een training voor praktijkassistenten om kennis te maken met coachende vaardigheden.

Herken je de momenten dat je een patiënt aan de telefoon hebt waarmee je maar niet verder lijkt te komen. Hoezeer je ook met logische argumenten komt, toch lijkt het of de patiënt niet wil of kan luisteren en het gesprek onnodig lang duurt. Dit kan ten koste gaan van werkplezier en energie.

Tijdens deze interactieve training bieden we je coachende vaardigheden om op een plezierige manier, voor jou en de patiënt , met elkaar in gesprek te blijven op inhoud zonder dat je hoeft te overtuigen of ‘hard’ moet werken op de zogenaamde ‘vorm’.  Wij noemen dit ook wel ‘gesprekken voeren op eigenaarschap’ in plaats van de onbewuste ‘strijd’ te voeren op weerstand.

Daarnaast bieden wij  tijdens deze training coachende vaardigheden om het ‘andere gesprek’ te voeren bij preventie consulten om zo op een plezierige manier de regie bij de patiënt te leggen zonder dat de patiënt het gevoel heeft dat hem of haar iets wordt opgelegd. We noemen dit ook wel “in gesprek gaan met elkaar in plaats van voor en over iemand denken met de beste intenties”

10/11/2021 13:00 - 16:30
Volgt
Assistenten,
Kosten: gratis
Accreditatie: ja

Deze scholing zit helaas vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk via en mailtje naar info@huisartseneemland.nl.