Masterclass – Inclusieve Gezondheidszorg in de Praktijk – Deel 2

Tijdens Masterclass 2 – Inclusieve Gezondheidszorg in de Praktijk onderzoeken we hoe je een gesprek over sekse, gender en seksuele diversiteit met je cliënt kan starten en welke vragen je kan stellen. We bekijken hoe je ervoor zorgt dat een cliënt met vragen over sekse, gender en seksuele oriëntatie zich veilig voelt om deze thema´s te bespreken. Daarnaast is er ruimte om casussen te bespreken.

Deze masterclass is het vervolg op Masterclass 1 – Inclusieve Gezondheidszorg die plaatsvindt op woensdag 23 februari 2022. Tijdens deze masterclass komt aan bod:
– hoe diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie eruitziet;
– hoe onbewuste vooroordelen een rol spelen;
– hoe dit relevant is in de spreekkamer.

De masterclass is onderdeel van het project Komt een mens bij de dokter in de regio Eemland. De masterclass wordt aangeboden vanuit de Alliantie Gezondheidszorg op Maat, bestaande uit WOMEN Inc., Rutgers & COC Nederland. De Alliantie maakt het publiek, de eerstelijns zorgsector en de overheid bewust van de rol die sekse, gender, seksuele oriëntatie en levensloop spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan. Meer informatie over de Alliantie vind je de campagnewebsite www.komteenmensbijdedokter.nl.

De masterclass is toegankelijk voor alle eerstelijns zorgprofessionals uit de regio Eemland. Deelname is gratis. Het is niet noodzakelijk om masterclass 1 gevolgd te hebben voordat je deelneemt aan deze masterclass. Heb jij een casus die je in wilt brengen? Laat het vooraf weten! Deel je casus met Barbara Oud, via barbara@womeninc.nl

Aanmelden?
Dat kan via deze link. Aanmelden kan tot dinsdag 22 maart, 23.59 uur. De link naar de sessie ontvang je op de dag van de masterclass per mail.

23/03/2022 19:30 - 21:00
Online via Zoom
Kosten: Gratis
Accreditatie: Nee

Oeps! We konden je formulier niet vinden.