Masterclass Inclusieve Gezondheidszorg – Deel 1

Elke dag ziet een zorgverlener veel verschillende mensen. Mannen en vrouwen, non-binaire, trans en intersekse personen. Mensen die bijvoorbeeld hetero, homo, lesbisch of bi+ zijn. Op dit moment krijgen niet al die mensen zorg die bij hen past, ondanks dat zorgverleners de beste bedoelingen hebben. Bijvoorbeeld door onwetendheid, schaamte en onbewuste aannames sluit de zorg niet goed aan. Door samen te werken aan inclusieve gezondheidszorg, krijgt wél iedere patiënt de zorg die die nodig heeft. Maar inclusieve gezondheidszorg, wat houdt dat precies in? Hoe ziet diversiteit op het gebied van sekse, gender en seksuele oriëntatie er in de praktijk uit? Welke gezondheidsrisico’s lopen verschillende groepen mensen? Hoe kan je er als zorgverlener voor zorgen dat je iedere patiënt passende zorg biedt? Deze thema’s komen aan bod tijdens de interactieve Masterclass Inclusieve Gezondheidszorg.

De masterclass is onderdeel van het project Komt een mens bij de dokter in de regio Eemland. De masterclass wordt aangeboden door de Alliantie Gezondheidszorg op Maat, bestaande uit WOMEN Inc., Rutgers & COC Nederland. De Alliantie maakt het publiek, de (eerstelijns) zorgsector en de overheid bewust van de rol die sekse, gender, seksuele oriëntatie en levensloop spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan. Meer informatie over de Alliantie vind je op www.komteenmensbijdedokter.nl.

Sprekers: Barbara Oud en Ymke Kelders.

AANMELDEN?
Meld je aan voor de masterclass via deze link. Aanmelden kan tot dinsdag 22 februari, 23.59 uur. De link naar de sessie ontvang je op de dag van de masterclass per mail.

23/02/2022 19:30 - 21:00
Online via Zoom
Kosten: Gratis
Plekken over: 60
Accreditatie: Nee