Langerhans: De Nieuwe Standaard DM2

De nieuwe NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 zal voor een deel van de patiënten in de eerste lijn drastisch veranderen door een bredere inzet van SGLT2-remmers en GLP1-analogen. Langerhans heeft samen met de auteurs van deze nieuwe Standaard een scholing ontwikkeld; aan de hand van casuïstiek wordt geleerd hoe dit samen met de patiënt in de dagelijkse praktijk toe te passen.

De scholing is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en de DiHAG. In deze scholing gaan we aandacht besteden hoe het nieuwe stappenplan van de NHG-Standaard DM2 toe te passen in de dagelijkse praktijk: hoe doe je dit – samen met de patiënt – in de praktijk?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Welke patiënten met DM2 hebben een hoog risico en een indicatie voor deze nieuwe behandelingen? Hoe weet je en bepaal je dat in de praktijk?
  • Uitleg hoe en waarom de SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten werken? Wat kan ik ervan verwachten qua HbA1c daling, maar ook op harde eindpunten? Zijn deze middelen echt veilig?
  • Wat zijn de risico’s en aandachtspunten bij het inzetten van deze middelen? Wanneer moet je terughoudend zijn met het starten ervan, of de behandeling ermee zelfs staken? U krijgt een aantal praktische handvatten hiervoor.
  • Wat te doen als iemand al goed ingesteld is op andere bloedglucose verlagende middelen?
  • Wat te doen als iemand al wordt behandeld en op zijn persoonlijk HbA1c streefwaarde zit?
  • Wordt iedere behandeling vergoed? Welke combinaties van medicatie zijn mogelijk, en wat wordt er vergoed?

Sprekers:

J. Spitsbaard en M. Ronda

Deze online scholing wordt gegeven door twee ervaren kaderhuisartsen diabetes en is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en de DiHAG. De scholing is niet gesponsord (net als alle Langerhans cursussen).

Aan het einde van de avond volgt een toets voor accreditatie.

16/06/2022 19:00 - 21:00
Online
Huisartsen, POH-S,
Kosten: Gratis
Plekken over: 35
Accreditatie: Ja
  • Indien geen registratienummer vul in: 0000
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.