Inspiratiesessie persoonsgerichte zorg

Elke huisarts en elke POH zal al persoonsgericht werken. Want natuurlijk wordt rekening gehouden met allerlei facetten die meespelen in gezondheid en ziektebeleving van de patiënt. Huisartsen Eemland ziet persoonsgerichte zorg als een belangrijk fundament bij het bevorderen van passende zorg. We stimuleren deze benadering en hopen toe te werken van een protocollaire/aanbodgerichte aanpak naar een professionele/vraaggerichte aanpak door de zorgverleners. In alle zorgprogramma’s streven we ernaar deze vraaggerichte aanpak verder door te voeren.

Maar toch… In de afgelopen jaren zijn er zoals gezegd binnen de chronische zorgketens diverse tools aangeboden om het principe persoonsgerichte zorg te stimuleren. Dit betrof met name het bieden van handvatten aan de POH om de consulten op een andere manier in te richten. Voorbeelden hiervan zijn: Het introduceren van de ziektelastmeter binnen de keten COPD, digitaal logboek gebruik bij ketenzorgprogramma’s, aanbieden van Minddistrict eHealth modules, het organiseren van scholingsbijeenkomsten waarin het belang en de wijze van opstellen van een IZP werd uitgelegd met betrekking tot de kwetsbare ouderen. Dit zijn duidelijke stappen op het persoonsgerichte zorgpad dat we verder willen inslaan. Dit heeft de zorgverleners handvatten gegeven, maar geen verandering in de structuren van onze zorg teweeggebracht! Bent u nieuwsgierig wat persoonsgerichte zorg 2.0 betekent? Hoe kunnen we de  patiënt in staat stellen om eigenaarschap te nemen over zijn eigen gezondheid.  De patiënt in een actieve rol – gedeelde verantwoordelijkheid.  Wat kunt u ermee in uw praktijk, wat zijn verwachtingen en heeft u twijfels? Kom dan luisteren en meepraten tijdens de inspiratiesessie.

Tijdens een inspiratiesessie zullen de basisprincipes van persoonsgerichte zorg worden toegelicht als opwarmer voor het project ‘Samen Beslissen’  waarmee we in 2020 van start gaan.  Deze avond is bedoeld voor de huisartsen, Aios, de POH-S, POH-GGZ. Graag ontmoeten wij jullie op woensdag 20 november!

Hartelijke groet,

Werkgroep Samen beslissen
Marieke de Korte
Alinda Docter
Rianne Dijkema
Marjolein Coenen
Dianne Jaspers
Astrid Hertogh
Debora Smits-de Vries        

20/11/2019 18:00 - 21:00
Atelier 300C, Soesterweg 300 C, 3812 BH Amersfoort
AIOS, Huisartsen, POH-GGZ, POH-JGGZ, POH-S, Praktijkmanagers, Waarnemers,
Kosten:
Plekken over: 42
Accreditatie:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.