Het andere Advanced Care Planning gesprek

Volgens coachende gespreksvoering methode Het andere gesprek

Veel kwetsbare ouderen ervaren vaak een langere periode van achteruitgang waarbij een kleine verandering in gezondheid een flinke impact op hun leven kan hebben en een toename van zorgbehoefte kan indiceren. Advanced Care planning is een manier om proactief samen met de patiënt en/of familie, mantelzorgers in gesprek te gaan wanneer het leven nog ogenschijnlijk stabiel lijkt. Hiermee kan je in een fase van achteruitgang anticiperen met het aanbieden van zorg op maat welke passen bij de verwachtingen en wensen van de patiënt en binnen de medische mogelijkheden.

Als POH worstel je misschien weleens met ACP; wat is het goede moment om een gesprek te starten, het voelt soms onbevredigend omdat je het idee hebt dat je zo weinig kunt doen…maar niets is minder waar, als jij de patiënt aan het denken kunt zetten over dit onderwerp dan heb je al een mooie stap gezet.

Kaderhuisarts palliatieve zorg Mariska Albracht zal de training inleiden met een praktisch deel: wanneer ga je in gesprek, met wie, hoe noteer je dat in het HIS en hoe organiseer je het in je praktijk. Trainer persoonsgerichte zorg Karin Dubois zal met name ingaan op de gesprekstechniek, via de methode van ‘Het andere gesprek’. Veel POH’s hebben deze training al gevolgd het afgelopen jaar, maar om aan deze ACP scholing te kunnen deelnemen is dit geen must.

Voor anderen een mooie manier om ‘’Het andere gesprek’’ weer op te frissen.

Bedoeld voor POH-S met als aandachtsgebied zorg voor kwetsbare ouderen.

10/10/2022 17:30 - 20:30
Basicweg 12C, Amersfoort
POH-S,
Kosten: gratis
Plekken over: 6
Accreditatie: ja
  • Indien geen registratienummer vul in: 0000
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.