Feedbackbijeenkomst Diabetes en CVRM

Data: 25 juni, 1 oktober en 26 november.
Ook dit jaar organiseren we, naar analogie van de feedbackbijeenkomsten van voorgaande jaren, nieuwe feedbackbijeenkomsten CVRM en diabetes. Hierbij geven de kaderartsen een korte presentatie over de behaalde resultaten tot nu toe, en zal een internist-vasculair geneeskundige en waarschijnlijk een cardioloog aanwezig zijn om commentaar te geven op jullie casuïstiek. Ook zijn er een diabetesverpleegkundige en diëtist aanwezig.

We kennen allemaal de patiënten bij wie het erg lastig is om de bloeddruk in te stellen tot onder de streefwaarde van 140 systolisch. Of patiënten met een langdurig verhoogd HbA1c. Wat voor tips en trucs zijn er om dit te verbeteren? En dan het cholesterol; hoe krijgen we het LDL onder de 1,8 en wat doen we met de bijwerkingen op statines? Hoe gaan we om met de nieuwe NHG-standaard CVRM? Welke patiënten moeten bij de specialist onder controle blijven en wie kan er terugverwezen worden naar de huisarts. Dit zijn allemaal vragen die aan de orde kunnen komen bij de feedbackbijeenkomsten.

De bedoeling is dat per praktijk een huisarts samen komt met de PVH/POH. Wij vragen jullie om uiterlijk 2 weken voor de bijeenkomst, via Portavita, een casus in te sturen waarbij een probleem wat betreft de CVRM aan de orde komt. We zullen deze van tevoren bekijken en ze tijdens de feedbackbijeenkomst bespreken. Hierbij worden de patiëntgegevens in Portavita gepseudonimiseerd en op groot scherm getoond.

Inloop vanaf 17:30 uur met een lichte maaltijd. De training start om 18.00 uur.

Gratis voor praktijk die zijn aangesloten bij Huisartsen Eemland.

De feedbackbijeenkomst van 26 maart 2020 is i.v.m. het coronavirus geannuleerd!

25/06/2020 17:30 - 19:30
Nijverheidsweg Noord 60a, 3812 PM Amersfoort
Huisartsen, POH-S,
Kosten: Gratis*
Accreditatie: wordt aangevraagd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.