‘Er komt een brief van de geriater’

Nascholing over zorg voor mensen met dementie

Wat gebeurt er in je praktijk als er een brief van de geriater komt waarin staat dat je patiënt de diagnose dementie heeft gekregen? Neem je direct contact op, nodig je de mantelzorg ook uit, check je of er een casemanager ingeschakeld is en hoe schrijf je dat op in het HIS? Hoe zit dat met het rijbewijs en wanneer en wie vraagt een Wlz indicatie aan?

In de nascholing zullen we op interactieve wijze met elkaar aan de slag gaan hoe de zorg voor mensen met dementie in de praktijk georganiseerd kan worden. Het idee voor deze scholing werd geboren tijdens de vorige scholing over dementie. Aan de hand van een ‘echte’ brief van de geriatrie, zullen 3 sprekers hierover hun licht laten schijnen.

Judith Groothuis, verpleegkundig specialist geriatrie van MMC zal de brief toelichten, wat verwacht zij van ons als wij de brief ontvangen, welke patiënten blijven in ziekenhuis onder behandeling? Annette Tange, verpleegkundig specialist en POH in Hoevelaken, zal ons vertellen hoe zij de zorg voor mensen met dementie in haar praktijk georganiseerd heeft. Esther Otten, casemanager dementie, gaat in op de taak van een casemanager, wanneer schakelen we haar in, verschil spoed en crisis en licht de wetten WMO en Wlz toe. Zij gaat ook in op het dementienetwerk DementieD2.0.

De scholing wordt gehouden in de Mannenzaal. Vanaf 1390 was het een tehuis waar zieken en oude mensen werden verzorgd. We grijpen deze kans door tijdens het scholingsprogramma een rondleiding in te plannen over de geschiedenis van dit monument.

12/11/2020 16:00 - 20:00
Mannenzaal, Westsingel 47, Amersfoort (parkeren parkeergarage Stadhuisplein, uitrijdkaarten te verkrijgen bij scholing)
AIOS, Huisartsen, POH-S,
Kosten: Gratis voor praktijken die aangesloten zijn bij Huisartsen Eemland
Accreditatie: wordt aangevraagd

Deze scholing zit helaas vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk via en mailtje naar info@huisartseneemland.nl.