Caspir-cursus

Herhalingsmodule 6

HE organiseert, in samenwerking met WDH Midden Nederland, 2 x de herhalingsmodule 6, waarbij de leden van de HE zorggroep voorrang krijgen om in te schrijven. De avond wordt gehouden in het Meander te Amersfoort.

*Huisartsen Eemland Zorg (HE Zorg) vergoedt 50% van de cursuskosten voor praktijken met een contract voor COPD ketenzorg.

Deze avond zal worden geleid door onze eigen longarts en kaderarts en wordt in eerste instantie alleen opengezet voor leden van onze zorggroep. Dit is een mooie kans voor POH’s en huisartsen om elkaar te ontmoeten.

De module wordt op 2 avonden georganiseerd:
maandag 23 september 2019 en donderdag 21 november 2019
(Aanmelden kan door te klikken op de gewenste datum!)

Programma
18.00 – 18.30 uur Ontvangst met warme maaltijd.
18.30 – 21.00 uur Opfrissen theorie, bespreken casussen en ruimte voor vragen en knelpunten.

Tijdens deze avond wordt u verzocht een eigen casus op een USB-stick mee te brengen. Deze avond wordt de casus aan de hand van het stroomdiagram besproken. Het is de bedoeling dat beoordelaar of uitvoerder de casus kort inleidt ten aanzien van klinische aspecten (met name anamnese).

Verleng uw CASPIR certificaat
Heeft u de CASPIR cursus gevolgd en met een certificaat afgerond? Let er dan op dat uw certificaat niet verloopt. Uw certificaat is drie jaar geldig en wordt na deze drie jaar verlengd als u aan de eisen van de COPD & Astma Huisartsen Advies Groep (CAHAG) voldoet. Een van deze eisen is het twee keer in de drie jaar volgen van herhalingsmodule 6. De Federatie WDH Midden Nederland biedt u graag de gelegenheid om deze module te volgen.

Verlenging certificaat
Afhankelijk van uw functie in het spirometrisch proces (betrokken bij uitvoering versus interpretatie) wordt u na het volgen van Module 6 geregistreerd bij de CAHAG. Wanneer u, na drie jaar van het behalen van uw certificaat, aan de eisen van de CAHAG heeft voldaan voor hercertificering, klik hier voor de hercertificeringseisen, ontvangt u een nieuw certificaat voor respectievelijk interpretatie en uitvoering of een certificaat voor uitvoering van spirometrie. Dit certificaat is opnieuw drie jaar geldig.

23/09/2019 18:00 - 21:00
Meander MC, Maatweg 3 te Amersfoort
Huisartsen, POH-S,
Kosten: €165,-*
Accreditatie: 3 punten