Basistraining starten met stoppen

LET OP! Voorafgaand aan deze training dien je een e-learning te volgen van 1 uur!

Inhoud
Stoppen met roken, hoe stimuleer je gedragsverandering?  Spreek je patiënten aan op hun rookgedrag, ook al komen ze voor een ander probleem? Help je patiënten te starten met stoppen.

Wat leer je?

  • de achtergronden van tabaksverslaving
  • gedragsverandering
  • aspecten van motivatie en motiveren
  • technieken van motiverende gespreksvoering
  • implementatie en praktijkorganisatie: welke keuzes moeten worden gemaakt?

Resultaat
Een combinatie van gedragsmatige en farmacologische ondersteuning levert een grotere succeskans. Deze ondersteuning wordt verleend door de huisarts en de praktijkondersteuner, binnen een daarop toegesneden efficiënte praktijkorganisatie. Je maakt gebruik van technieken uit de ‘Motiverende Gespreksvoering’. Het NHG en de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) hebben samen met STIVORO een cursus ontwikkeld met daarin aandacht voor de verslavende werking van nicotine, motiverende gesprekstechnieken en een efficiënte praktijkorganisatie.

Met de juiste aandacht en afstemming krijg je meer rokers over de drempel naar een gezonder leven.

Trainingsmateriaal
De training wordt voorafgegaan door een e-learning van 1 uur. Deze e-learning gaat onder andere in op (contra-) indicaties voor medicamenteuze ondersteuning, het onderscheid tussen meeroken en derdehands rook, het beleid bij stoppen met roken tijdens zwangerschap en borstvoeding en de effecten van de e-sigaret.

De training zal worden gegeven door Ilona Brugemann en is gratis voor de HA, POH-S en POH-GGZ die zijn aangesloten bij Huisartsen Eemland.

 

04/11/2021 09:00 - 16:00
Basicweg 12C, Amersfoort
Huisartsen, POH-GGZ, POH-S,
Kosten: Gratis
Plekken over: 2
Accreditatie: Ja
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.